Rubens herleeft in schitterende musical

Fotoreportage...

Westerlo: Op het Kasteel De Merode herleefde Rubens in de gelijknamige musical. In een prachtig decors, op een podium van 600m² met een LED wall van 250m², zette Jan Schepens in de titelrol een prachtige Rubens neer. Tijdens de première genoot het publiek kennelijk en gaf nadien een minutenlange staande ovatie.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

De musical is opgebouwd in een twintigtal scenes. De voorstelling gaat van start in het beroemde veilinghuis Sotheby's. Daar wordt 'Kindermoord in Bethlehem', een van Rubens beroemdste kunstwerken, per opbod verkocht. We ontmoeten er twee zeventiende-eeuwse schilders, die ons bij de hand nemen door het leven van hun grootste rivaal en inspiratiebron. We leren Rubens kennen als begaafd kind in het Duitse Siegen, ontmoeten samen met hem zijn grote inspiratiebron Caravaggio in Italië en keren met hem terug naar Antwerpen, waar hij thuis is. Hij wordt hofschilder van Albrecht en Isabelle en een gevierd diplomaat. Maar hij kent ook tegenspoed en wordt geplaagd door een slepende ziekte.

Rubensdorp
De Rubensbeleving begint al bij het binnenkomen van het domein. De bezoeker komt terecht in een  levensecht Rubensdorp met tien historische huisjes. De acteurs brengen de huisjes tot leven en nemen je mee naar de juiste sfeer. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Tickets voor latere voorstellingen kan je nog bekomen via www.historalia.be.

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet