Schaepshoofden organiseren Schapenkoers

Lier: Op zondag 16 september 2018 organiseert de Sociëteit van de Schaepshoofden de tweede schapenkoers in Lier. Het evenement opent omstreeks 13.00uur met een optreden van de Lierse Brassband. Wardje en Goliath doen hun verhaal. Daarna een kleine optocht over het parcours van aan het Timmermansplein tot aan De Eyckenboom. In de optocht lopen onder andere de Lierse Keersters, een Piperband, schapen en de Lierse Reuzen mee.

Omstreeks 14.00uur begint de schapenkoers.
Eerst zijn er vijf selectie koersen voorzien. De eerste drie schapen gaan naar de halve finale. Omstreeks 15.20uur starten vijf herkansingsreeksen. Hiervan gaan telkens ook drie schapen naar de halve finale. 
De halve finales starten omstreeks 16.45uur .
De finale volgt rond 17.30uur. Tot slot is er aansluitend de prijsuitreiking.

Tijdens de persvoorstelling gaf Peter Verstappen, voorzitter van de Societeit van de Schaepshoofden een overzicht  van het evenement.
“Een schapenkoers op de Lierse Grote Markt. Hertog Jan IV van Brabant zou het nooit kunnen geloven dat zijn uitspraak  in het jaar 1422: "O arme schapen"  tot zulke schaapkundige uitspattingen zou leiden in het Pallieterstadje Schoon Lier.  En toch organiseert de Sociëteit voor de tweede maal deze ludieke koers.”

“Op zondag 16 september tovert de Sociëteit van de Schaepshoofden de Grote Markt om tot een wedstrijdparkoers waarbij "Waregem koerse" slechts een flauw afkooksel zal zijn. Geen wollige bedoening maar een spannende en vooral ludieke schapenstrijd die geen enkele Lierenaar zal willen missen”, gaat Peter Verstappen verder.

“Deelname is ondertussen verzekerd van verschillende categorieën: Banken en verzekeringen, Horeca, Politieke partijen, Service Clubs, Verenigingen, Bakkers, Restaurants, Garages en diverse handelaars.”

“Het feest start reeds in de voormiddag. De deelnemende schapen worden dan vanaf 11.00 uur opgesteld op het smal gedeelte van de Grote Markt. Daar krijgen ze hun “uitrusting”: een zadeldoek met logo van hun privésponsor en een kleurrijke schapenjockey in de vorm van een beer. Deze ‘jockeys’zijn nog ludieker en origineler dan vorige keer, gewoon schitterend.”

“De eigenlijke wedstrijd heeft na de middag vanaf 14 uur plaats op de Grote Markt waar we opnieuw een massa volk verwachten. Er zullen diverse koersen zoals zijn zoals de kwart finale, halve finale en tenslotte rond 16.30 uur voorzien we de grote finale. Een nieuw en spannend hoogtepunt in de geschiedenis van de Schapenkoppenstad.”

“Daarnaast is er animatie met niet alleen de Lierse Keersters, verschillende reuzen, Piepenhollekes Brassband maar eveneens een drumband die de koersen telkens aankondigt met tromgeroffel.
We mogen dit keer ook een delegatie verwachten uit Dordrecht, eveneens schapenkoppen.”

“Voor onze sponsors, en dat zijn er heel wat, komt er een VAP-tent.  (Very Amazing People) waar ze in alle rust kunnen genieten van een hapje en een drankje”, besluit voorzitter PeterVerstappen.

Een evenement dat je zeker niet mag missen! (MSL/foto’s SDW)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet