Tuinbouwbedrijf Vercammen lanceert VZW Zorgboerderij Tallaart en opent maisdoolhof

Fotoreportage...

Koningshooikt: Op 15 augustus 2018 organiseerde het tuinbouwbedrijf Vercammen een opendeurdag op hun bedrijf. Het werd een opendeurdag voor jong en oud waarin je de verschillende aspecten van het land- en tuinbouwbedrijf kon ontdekken. Tijdens de rondleidingen kon je kennismaken met de vernieuwde hoevewinkel en genieten van lokale streekproducten met een hapje en een drankje. Voor de kinderen waren er springkastelen, een grime stand en verschillende spelletjes.

Zorgboerderij
Speciaal aan deze opendeurdag was het lanceren van Zorgboerderij Tallaart VZW. “Wij werken nu al enige jaren samen met zorggasten, maar willen dit heel graag verder uitbreiden en optimaliseren. Doordat de vraag zo groot is naar een samenwerking met zorggasten op de boerderij, wordt er een nieuw project opgestart. Maar om dit project te realiseren en laten slagen, is het belangrijk om steun te krijgen. En net daarom is het voor ons zo belangrijk dat de mensen onze zorgboerderij leren kennen. Ons tuinbouwbedrijf, geeft zowel aan de jongeren als ouderen, een houvast, energie en rust door het vaste dagritme. Doordat we een vaste plek aanbieden, ervaren ze veiligheid en vertrouwen. Per seizoen kan men steeds nieuwe dingen ontdekken en zijn er verschillende taken, passend bij ieders behoefte en mogelijkheden. Tenslotte zijn we ervan overtuigd dat door het zorgen voor dieren en planten de mensen hun eigenwaarde vergroot, omdat men eens niet diegene is die zelf geholpen moet worden”, zegt Evi Van Camp.
“Bovendien is het werk op ons bedrijf zicht- en tastbaar en dat geeft veel voldoening, zowel voor ons als voor de cliënten”, aldus Van Camp

Mais doolhof
Verder was er ook nog de officiële opening van een grote maisdoolhof. Het maisdoolhof zal na de opendeurdag geopend blijven tot in oktober, op woensdag- en vrijdagnamiddag, en op zaterdag en zondag van 9u00-17u00. Op alle andere dagen kunnen groepen op afspraak langskomen. De inkom bedraagt 3 euro (Kinderen onder de 3 jaar gratis). “We kunnen nu al meedelen dat onze mais, ondanks de droogte, toch voldoende hoog , geworden is op de meeste plaatsen toch”, voegt Van Camp er lachend aan toe. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Meer info: Evi Van Camp, evi@gebroedersvercammen.be of 0485/182 614.

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet