Meer dan honderd deelnemers voor 48ste Pallietertochten

Fotoreportage...

Lier: Dit weekend richtte de Koninklijke Kano Club Lier (KKCL) haar 48ste Pallietertochten in. In het totaal namen honderd drie vaarders uit 14 clubs deel. Dit jaar geen buitenlandse deelnemers, wel zes Nederlandse sympathisanten buiten competitie.
“Zaterdag diende de klassieke vaarroute gewijzigd te worden. Door de lange periode van heet en droog weer stond er niet voldoende water in de Nete. Daarom hebben wij zaterdag een andere vaartocht moeten organiseren. Een tocht van 20 km op het Netekanaal”, legt voorzitter Norbert Chovau uit. De eerste avond werd afgesloten met een spetterend dansfeest.
Zondag ging de tocht van 15km door vanaf KKCL, Kleine Nete, Duffel, Netekanaal, Duffel, Kleine Nete, KKCL.
Na deze tocht vond de prijsuitreiking plaats.
De prijs van de Stad Lier voor de club die het verst van Lier verwijderd is ging naar RKV Roeselare  150 km.
De beker K.K.C.L. voor de club met de meeste varende deelnemers ging naar KKK Kasterlee met 23 vaarders.
De beker per land voor de club waarvan het totaal door hun leden afgelegde kilometers om Lier te bereiken het grootste is ging naar RKV  Roeselare met 1500 km.
Aandenken voor de jongste  individueel varende deelnemer (2 dagen varen) ging naar Wijckmans Deven van IRWV, leeftijd 7 jaar.
Aandenken voor de oudste deelnemer(ster) die 2 dagen gevaren heeft ging naar Ottevare Armand van DKC (Deinze), leeftijd 84 jaar.

Catering met hindernissen
Tijdens de tochten werden er mosselen, een koude schotel of spaghetti geserveerd op het terras van de club. Enige dagen voor de Pallietertochten beslisten de weergoden, in een stormachtige bui, om de overkapping in de Nete te blazen.
Met man en macht werd de constructie uit de Nete gesleept. De helft van de constructie kon gelukkig opnieuw gebruikt worden. De andere helft werd overspannen met tenten de Schaepshoofden ter beschikking stelden. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet