KLJ Lier Zuid blaast 30 kaarsjes uit

Lier: Tijdens het weekend van 3,4 en 5 augustus is het feest voor KLJ Lier Zuid. Dertig jaar geleden immers werd de KLJ-afdeling opgericht door Geert Hellemans. Samen met heel wat leeftijdsgenoten werd het een nieuwe gemengde jeugdbeweging die zich vooral richtte op jongeren van “landelijk Lier” zoals de Leuvense Poort en Koningshooikt . 

Doorheen de jaren wisselden generaties leiding zich af, maar steeds werd in Lier Zuid de creatieve, speelse en spitsvondige sfeer bewaard. Het eerste lokaal werd ingewisseld voor een nieuwe locatie op de Berlaarsesteenweg te Lier. Sinds enkele jaren werd ook een min-twaalfwerking opgezet naast de reeds bestaande min-zestien en plus zestienwerking.  “In een jeugdbeweging leer je samenleven, verantwoordelijkheid opnemen, organiseren,  samen ruzie maken en ruzie oplossen”, zegt Geert Hellemans. “Het is een ongelooflijke leerschool voor het leven! Eigenlijk zou iedereen dat moeten gedaan hebben, zeker nu, nu velen hun ontspanning zich enkel voor het scherm afspeelt.”

Met de meisjes en jongens van KLJ Lier Zuid is dat alvast niet het geval. Tijdens het jaar komen ze om de veertien dagen samen op vrijdag en zondag voor allerlei toffe activiteiten. In de zomerwerking is er naast het jaarlijkse kamp ook de sportfeestwerking.  Op diverse plaatsen in onze provincie en daarbuiten nemen KLJ-afdelingen het tegen elkaar op in atletiek, volksdans, wimpelen, vendelen, levende piramide bouwen en volksspelen en dergelijke. Het is elk jaar enorm verbindend voor de groep. Samen oefenen (in de zomer tot drie keer per week ’s avonds), samen vroeg vertrekken op zondagochtend, de hele dag sport en spel, optredens voor een jury en in de namiddag voor ouders, sympathisanten enz. om dan ’s avonds overladen met bekers terug naar huis te keren, om de volgende week, met de raadgevingen van de jury rekening te houden en opnieuw in het strijdperk te treden. Dit allemaal in een gemoedelijke, landelijke sfeer bij een hapje en een drankje.

Bij dit dertigjarig bestaan organiseert KLJ Lier Zuid haar jaarlijkse MESSAGE-party op vrijdag 3 augustus op de terreinen op het Tallaert in Koningshooikt.  Met DJ’s als Maarten Vancoillie, Freaquency, 5NAPBACK, Team Industrial en Jemaniax is succes verzekerd! Vorig jaar konden we meer dan 2000 jongeren verwelkomen. Een uitdaging om dat te herhalen of nog beter te doen.

Zaterdag 4 augustus wordt de tent omgedoopt tot een BBQ-festijn. Al wie op één of andere manier sympathie heeft, is welkom! Voor 12 euro, kan je al aanschuiven aan een uitgebreid groentebuffet en stukjes mals vlees. Inschrijven kan via gommaar.hellemans@hotmail.be.

Zondag 5 augustus dan wordt voor de zesde keer een sportfeest georganiseerd. Van over de hele provincie komen KLJ-afdelingen het opnemen tegen onze plaatselijke helden. Supporters zijn dan ook méér dan welkom! Vanaf 13u. start het namiddagprogramma voor het publiek. Uiteraard zal je, bij een hapje en drankje, kunnen genieten de spannende loopnummers of de demonstraties wimpelen en vendelen of volksdansen.  (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet