Sfinks Mixed op Molenveld in Boechout

Fotoreportage...

Boechout: Op de festivalweide aan het Molenveld te Boechout gaat het jaarlijks Sfinks Mixed festival door. Sfinks Mixed programmeert traditiegetrouw  bekend en onbekend wereldtalent. Naast performances van artiesten uit alle uithoeken van de wereld, kom je ook op de festivalweide zelf de hele dag door vrolijke parades tegen. De kleinsten hebben hun eigen festival in de Kidz Village. Op de kleurrijke wereldmarkt vind je nooit geziene spulletjes en info over mooie projecten uit alle hoeken van de wereld. Tot rust kom je in de Zen Garden, te midden van een boomgaard.

Op Sfinks Mixed ontmoet je artiesten van over de hele wereld en dichtbij. Sinds 1975 zet Sfinks artiesten uit de hele wereld op de kaart. Bezoekers ontdekten er sterren als Khaled (Algerije), Youssou N’Dour (Senegal), Mory Kanté (Guinee) en Cesária Évora (Kaapverdië).

Een kleine greep uit de affiche
Donderdag zingt Oumou Sangaré over vrouwenkwesties als vruchtbaarheid en polygamie, en stelt ze taboes aan de kaak als vrouwenbesnijdenis. Oumou is één van de populairste West-Arikaanse artiesten. Op vrijdag komt er een Tribute aan Cesaria Evora. Sterren als Lucibela, Elida Almeida, Lura en Teofilo Chantre brengen een ode aan de wereldberoemde Kaapverdische diva. Op zaterdagmiddag verwelkomen Kaatje en haar vriendjes alle kinderen op Sfinks. Zondag sluit Julian Marley - zoon van - het festivalweekend af. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Het volledig programma: https://www.sfinks.be/sfinks-mixed/

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet