Alfons Leysen en Hilda Vercammen zestig jaar getrouwd

Lier: Alfons ‘Fons’ Leysen (86) en Hilda Vercammen (87) vierden hun diamanten huwelijksjubileum. Bij deze feestelijke gebeurtenis ging schepen voor bevolking Rik Pets het echtpaar feliciteren namens het Koningshuis en de Stad Lier. Het Paleis stuurde een oorkonde en felicitaties. Buiten de gelukwensen van de Stad Lier kregen Fons en Hilda ook centrumbons ter waarde van zestig euro.
Fons is afkomstig uit Herentals, Hilda is een echte Lierenaar. Ze leerden elkaar kennen op een trouwfeest waarop Hilda was uitgenodigd door de ouders van Fons.
Voor hun huwelijk werkte Fons vier jaar als opvoeder in het Rijksopvoedingsgesticht in Mol. In zijn vrije tijd hielp hij al mee in de bakkerij. Toen ze trouwden besloot Fons bakker te worden, niettegenstaande hij van het bakkersberoep geen kaas had gegeten. Daarom volgde hij zeven jaar bakkersopleiding in PIVA in avond onderwijs. Fons werkte tot zijn tachtigste in de bakkerij, de laatste jaren natuurlijk minder intensief.
Niettegenstaande Hilda snit en confectie studeerde heeft altijd in de bakkerij gewerkt.
Hilda en Fons kregen vier kinderen George, Christel, Marc en Martine. Ondertussen zijn er negen kleinkinderen, drie jongens en zes meisjes en twee achterkleinkinderen, één jongen en één meisje.
Hilda en Fons gingen elk jaar op verlof in de Kempen. Wanneer de kinderen niet meer meegingen ontdekten ze Spanje. Ze hebben daar nu een huisje waar ze gewoonlijk twee maanden per jaar doorbrengen.
Als hobby speelde Hilda voor haar huwelijk toneel. Ze volgde ook Spaanse les.
Fons was sociaal geëngageerd. Hij was vierentwintig jaar voorzitter van de Bakkersbond. Verder was hij ook betrokken bij de Vlaamse Bakkersfederatie. Hij was ook supporter van Lierse. (MSL/Foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet