Novemberfoor start onder stralende herfstzon

Fotoreportage...

Lier: De jaarlijkse Novemberfoor startte dit jaar op 2 november onder een stralende herfstzon. Op de Grote Markt, het Zimmerplein en de parking aan de Gasthuisvest staan 63 foorinstellingen opgesteld. De 130 jaar oude paardenmolen staat na een jaar afwezigheid terug op zijn klassieke plaats voor het stadhuis. Verder is er een mooie verscheidenheid aan attracties zoals schietkramen, viskramen, lunaparken en enige grote attracties. Vrijdag avond werd de foor officieel geopend.

Op het stadhuis sprak schepen Lucien Herijgers de foorreizigers en de genodigden toe.Hij verwelkomde in het bijzonder pater Christiaan de aalmoezenier van de foorreizigers.
“Het is de zesde maal in deze legislatuur dat ik de foor mag openen. Het is telkens een moment waarop Lier in beeld staat met een aangename kermissfeer”, zegt schepen Herijgers.
“Ik kan u vertellen dat dit voor mij de laatste maal is dat ik de foor open. In de volgende legislatuur zal ik immers geen schepenambt meer opnemen”, kondigt Herijgers aan. Tot slot bedankte hij iedereen voor de prettige samenwerking gedurende de laatste zes jaar.

Robert De Roovere gaf een kort overzicht van het verloop van de foor.
“Om families met kinderen extra te verwennen zijn er op woensdagen 7 en 14 november familiedagen met animatie en acties. Op 7 november zal er een koets met zes prinsessen op de foor rondrijden. Zaterdag 17 november, bij het intreden van Sinterklaas,  delen de foorkramers 2.000 kermischeques elk ter waarde van één euro uit. Op zondag 18 november is er ook nog de traditionele beertjesworp op de drie pleinen: omstreeks 18.30 uur op de Grote Markt, nadien op het Zimmerplein en ten slotte op de Gasthuisvest. De foor sluit zondagavond 18 november. Tot en met dinsdag 20 november kan je wel nog bij de eetkramen terecht voor een smoutebol, wafel of warme rek. Ook de lunaparken blijven open tot de laatste foordag”, legt Robert De Roovere uit.
Burgemeester Frank Boogaerts bedankte Lucien Herijgers voor zijn jarenlange inzet op alle gebied.
Na de toespraken volgde de klassieke openingsrondgang op de kermis.

Geluidsarm vuurwerk
Om 21 uur was het traditionele vuurwerk aangekondigd dat aangeboden wordt door de foorreizigers. De vuurwerkmaker moet toch eens dringend een nieuw uurwerk kopen. Het vuurwerk startte al om 20.50uur.
Dit jaar werd geopteerd voor een diervriendelijk vuurwerk. Dit wil zeggen een vuurwerk zonder luide knallen die veroorzaakt worden door het uiteenspatten van de projectielen in de lucht. Volgens sommige vuurwerkmakers kunnen deze knallen een geluidsniveau van 170dB halen.
Het muzikale vuurwerk werd niet door iedereen gesmaakt. “Het vuurwerk was veel te laag en we hoorden nog niet dat er vuurwerk was”, klonk het bij de omstaanders. (MSL/foto’s MSL-SDW- KSL-TJL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet