Karel Vingerhoets stelt tentoon in galerij Artisjok

Lier: Ter gelegenheid van zijn 65ste verjaardag stelt Karel Vingerhoets 14 beeldhouwwerken en 12 grafische tentoon in kunstgalerij Artisjok aan de Vismarkt in Lier. Het is zijn vijfde tentoonstelling in drieëntwintig jaar. Onder het motto: “Zo oud als mijn teleurstellingen, zo jong als de stoutste droom van de voorbije nacht”, blikt hij terug en vooruit op de plaats waar het allemaal begon: de Lierse binnenstad.

“Ik wou mijn 65ste verjaardag een feestelijk tintje geven. Een tentoonstelling vol speelse ‘art brut’-achtige werkjes. Het is voor het eerst dat ik drie dimensionale werkjes heb gemaakt met boomstronken en vingerhoeden”, zegt Karel Vingerhoets.

Hoe het begon
“Ik ben ermee begonnen in 1992. Ik zat toen in een crisismomentje en had geen zin om te acteren. In zijn atelier duwde Wannes Van de Velde mij een penseel in mijn handen. We hebben toen samen een aquarel gemaakt. Toen is er voor mij een andere wereld open gegaan. Naast de wereld van het woord ontdekte ik de wereld van de stilte. In 1995 heb ik mijn eerste tentoonstelling gegeven. Ik ben nu aan mijn vijfde tentoonstelling toe”, legt Vingerhoets uit.

Gelukkig man
“Met mijn 65ste verjaardag heb ik een nieuwe status in mijn leven bereikt. Ik ben een gelukkig man die op zich laat afkomen wat afkomt”, besluit Vingerhoets.

De tentoonstelling loopt van 1 tot 17 november 2018 en is open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag telkens van 14 tot 18 uur. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet