Meer dan 1.000 jongeren ontbijten op Grote Markt

Fotoreportage...

Lier: Naar aanleiding van de dag van de jeugdbeweging in Vlaanderen kwamen meer dan 1.000 jongeren ontbijten op de Grote Markt. De jeugddienst en de jeugdraad namen naar goede gewoonte het voortouw om er samen met de jeugdverenigingen een groot feest van te maken. KLJ, FOS, Chiro, JTS, KSA, JTL, de Speelmicroob, Volkskunstgroep Pallieterke, Scouts en Gidsen palmden die ochtend de Grote Markt in.

Op vrijdag 19 oktober stapt heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes de deur uit. Op deze manier vieren zij het engagement van duizenden jongeren die zich elke week inzetten om meer dan 255.000 kinderen een jaar vol spel en plezier te bezorgen

Ontbijt
Wie tussen  6.30 en 8.30 uur in jeugdbewegingskledij naar de Grote Markt kwamen kregen een  gratis en overheerlijk ontbijt. Meer dan 1.000 jongeren genoten van een boterham met spek en ei of een boterham met choco. Daarbij een warme chocomel of fruitsap. Als gezond toetje was er nog een appel voorzien.

Animatie
Maar het blijft uiteraard niet alleen bij smullen. Om iedereen goed wakker te krijgen, was er ook heel wat animatie en muziek met Dj Durum Kebab. Overal werd gedanst en gezongen. Zelfs schepen Verwaest danste mee op de kiosk.  Verder waren er ook springkastelen, een photobooth, een schminkstand. Tot slot nog even touwtrekken en dan terug naar school. Het werd weeral een onvergetelijke topper voor het jonge volk. (MSL/foto’s MSL-SDXW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet