Sociale appartementen op Handbogenhof site officieel ingehuldigd

Lier: De sociale appartementen op het Handbogenhof werden officieel ingehuldigd.
Directeur Marc Vanden Eynde verwelkomde de aanwezigen op de plechtige inhuldiging van de appartementen.

“Het Handbogenhof is tot stand gekomen dank zij een samenwerking tussen het OCMW en de Lierse Maatschappij voor Huisvesting. Het Handbogenhof omvat negenentwintig appartementen met twee slaapkamers en zes appartementen met één slaapkamer. Vijftien van deze vijfendertig appartementen zijn aangepast voor rolstoelgebruikers. Er is een overdekte fietsstalling van meer dan honderd vierkante meter. Voor de bewoners van deze appartementen zijn twintig auto staanplaatsen voorzien”, legt Jan Hauwaert, voorzitter van de Lierse Huisvestings Maatschappij, uit.
Vanop de appartementen, op wandelafstand van het centrum, hebben de bewoners een mooi zicht op de stad, op de stadsvesten en op enkele historische gebouwen. 

“Aanleun woningen in beurt van een woonzorgcentrum is een goede match. Bewoners kunnen hier dagelijks genieten van een warme maaltijd, er is zelfs keuze tussen twee menu’s. Alles aan zeer democratische prijzen. Ze kunnen ook gebruik maken van alle faciliteiten die ‘het schoppeke’ biedt”, zegt Marleen Vanderpoorten, voorzitter van het OCMW. Verder gaf Vanderpoorten nog een overzicht en de mogelijkheden van de verschillende dienstencentra in de stad.
Nadien kwamen nog enkele bewoners aan het woord. Iedereen was opgetogen over de nieuwe moderne accommodatie en de positieve aanpak van de Lierse Maatschappij voor Huisvesting.
Tot slot werden nog enige woningen bezocht. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet