Coalitie N-VA  Open VLD in de maak

Fotoreportage...

Lier: Vlug nadat de eerste verkiezingsuitslagen binnen waren bleek dat er weinig zou veranderen in het politieke landschap. De actuele coalitie behoudt wiskundig haar meerderheid. Aangezien N-VA de grootste partij blijft (32,2%) nam deze het initiatief en startte coalitie gesprekken met Open VLD. Na enige uren onderhandelen en na contacten met de achterban, kwamen beide partijen nog niet tot een akkoord. Omstreeks 1 uur werden de onderhandelingen stop gezet. Vandaag, maandag, wordt er verder onderhandeld. “We zijn dicht bij een akkoord, we moeten alleen nog een paar zaken uitklaren en verder bespreken”, verklaarde huidig burgemeester Frank Boogaerts achteraf.

N-VA neemt het initiatief
“Ik ben zeer tevreden met dit resultaat. Wij hebben de afgelopen zes jaar in het college gezeten en het beleid gemaakt. De Lierenaar keurt dit beleid goed. Als men zes jaar een stad bestuurt zou men kunnen vermoeden dat men iets moet inboeten, dat is hier niet gebeurd. Wij hebben goed geregeerd en het is onze bedoeling dit beleid verder te zetten”, zegt burgemeester Frank Boogaerts tijdens een pauze in de onderhandelingen met Open VLD.
Toon Vaessen voegt er nog aan toe: “Als grootste partij leveren wij de burgemeester en dat zal voor de eerste periode Frank Boogaerts zijn.” (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet