Schapenkoppenloop voor SOS Kinderdorpen

Lier: De zesde editie van de schapenkoppenloop was meer dan een succes dankzij het prachtig weer en een grote opkomst. Er waren meer dan vierhonderd deelnemers aan dit recreatief loopevenement . Samen met heel wat sponsoring wordt  dit een topjaar ten voordele van SOS Kinderdorpen.

De Schapenkoppenloop is een sportief en familiaal gebeuren dat jaarlijks wordt georganiseerd in de prachtige natuur van de Lierse polder. De parcours met afstanden van 5 km, 10 km en 10 mijl bieden een mooie afwisseling van Netedijken en onverharde weggetjes langs zelfs voor Lierenaars onbekend plekjes.
Ook dit jaar nam Ronny Mosuse deel en liep de 10km.
Gezien de verkiezingen op deze zondag werd er geopteerd voor een vrij vertrek tussen 9 en 13uur.
De netto opbrengst zal later overhandigd worden aan SOS Kinderdorpen.

SOS Kinderdorpen
Samen met de atleten, familie, vrienden en bedrijven ondersteunt de atletiekclub ook dit jaar een project van SOS Kinderdorpen. SOS Kinderdorpen zet zich al meer dan 60 jaar in om wereldwijd kwetsbare kinderen een thuis en een toekomst te bieden. Het begint allemaal met de goede zorgen van een familie, zodat elk kind veilig kan opgroeien en zelf een toekomst kan uitbouwen in een sterke gemeenschap waar kinderrechten echt meetellen. Dit jaar gaan alle inkomsten van de Schapenkoppenloop naar het Geboortehuis, een nieuw initiatief van SOS Kinderdorpen. Een specifieke opvang voor kinderen van 0 tot 3 jaar die dit jaar vanaf oktober in ons land van start gaat. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet