Sint-Gummarusprocessie zondag 21 oktober 2018

Lier: De Broederschap van Sint-Gummarus  deelt volgende mee.
Normaal gezien gaat de Sint-Gummarusprocessie elk jaar uit de eerste zondag volgend op 10 oktober. Dit jaar zou dat betekenen dat de processie op zondag 14 oktober samenvalt met de gemeenteraadsverkiezingen. Praktisch is het niet haalbaar om dat de processie en de verkiezingen op dezelfde dag te laten plaatsvinden. Daarom wordt de Sint-Gummarusprocessie dit jaar een week uitgesteld en zal ze op zondag 21 oktober door de straten van Lier trekken, aansluitend op de bedevaartsmis van 10 uur in de Sint-Gummaruskerk.

Omwille van diverse werkzaamheden in de binnenstad werd ook het parcours dat de processie volgt enigszins aangepast. Dit is de weg die de processie zal volgen: Rechtestraat, Vismarkt, Vlietje, Koning Albertstraat, Grote markt, Eikelstraat, Zimmerplein, Volmolenstraat, Kloosterstraat, Kleine Bril, Werf, Rechtestraat.

Van 11 oktober tot en met 20 oktober vindt dagelijks tussen 14 en 15 uur de bandoplegging plaats in de Sint-Gummaruskerk. Op 21 oktober kan u de band laten opleggen van 11 tot 16 uur. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet