WZC Paradijs opent knuffelboerderij ’t Knuffel Weike

Lier: In het WZC Paradijs werd een ‘knuffelboerderij’ geopend. ’t Knuffel Weike is de naam die de bewoners er aan gaven. ’t Knuffel Weike wordt bevolkt door twee dwerggeitjes, een drie kippen en evenveel konijntjes.  De boerderij bevindt zich op een terrein aan WZC Paradijs en kwam tot stand met de steun van de Koning Boudewijnstichting (3.000 euro) en MIVAS vzw.

Heel wat bewoners van het Paradijs verzamelden rond de boerderij voor de plechtige opening. Na een korte toespraak mocht een van de bewoners samen met Marleen Vanderpoorten, voorzitter van het OCMW het lintje doorknippen. Nadien werden de aanwezigen, die genoten van het prachtige nazomer weer, getrakteerd op een hapje en een drankje. Er was wel een speciaal drankje: geitenmelk.

“Een dergelijk initiatief brengt leven in de brouwerij. De bewoners van WZC Paradijs gaan de dieren zelf verzorgen.  Ze kunnen nog wel wat hulp van buitenaf gebruiken omdat dieren verzorgen heel wat werk met zich meebrengt”, zegt Marleen Vanderpoorten. “Er zijn al heel wat dieren in WZC Paradijs. Binnenkort komt er nog een hond Stanske bij”, voegt Marleen er nog aan toe.
“ ’t Knuffel Weike is een nieuw, concreet initiatief waarmee WZC Paradijs haar missie in de praktijk omzet. Een woonzorgcentrum is immers geen plek waar mensen ‘weggestoken’ worden; te allen tijde hebben mensen recht op de beste kwaliteit van zorg en een aangename leefomgeving waar het goed vertoeven is. Met ’t Knuffel Weike wordt die leefomgeving voor de bewoners én mensen uit de buurt gezelliger gemaakt. Het is een plek waar het fijn verpozen is, een nieuw rustpunt voor de bewoners waar ze, in gezelschap van diertjes, kunnen samenkomen”, besluit Vanderpoorten. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet