Novemberfoor 2018 start op vrijdag 2 november

Lier: Naar Lierse traditie worden de Grote Markt, het Zimmerplein en de Gasthuisvest in  november omgetoverd tot één grote attractie: de novemberfoor. Dit jaar opent de foor op vrijdag 2 november en loopt tot zondag 18 november. De foorkramers openen vanaf 12 uur hun kramen en attracties voor het grote publiek. Het foorcomité zorgt voor een spetterende start met een vuurwerkspektakel om 21 uur. Het wordt een ‘stil’ en diervriendelijk vuurwerk. Toeschouwers worden verwacht op de evenementenweide, ingang aan de Netelaan.
 
“Om families met kinderen extra te verwennen zijn er op woensdagen 7 en 14 november familiedagen met animatie en acties. Op 7 november zal er een koets met zes prinsessen op de foor rondrijden. Zaterdag 17 november, bij het intreden van Sinterklaas,  delen de foorkramers 2.000 kermischeques elk ter waarde van één euro uit. Op zondag 18 november is er ook nog de traditionele beertjesworp op de drie pleinen: omstreeks 18.30 uur op de Grote Markt, nadien op het Zimmerplein en ten slotte op de Gasthuisvest. De foor sluit zondagavond 18 november. Tot en met dinsdag 20 november kan je wel nog bij de eetkramen terecht voor een smoutebol, wafel of warme rek. Ook de lunaparken blijven open tot de laatste foordag”, legt Robert De Roovere uit.
 
“Deze editie van de novemberfoor belooft weer een boeiend evenement te worden. In totaal worden 63 foorinstellingen verwacht met een mooie verscheidenheid aan attracties. Naast de klassiekers als molens, schietkramen, vissers- of andere spelen, lunaparken en grote attracties kan je bij de vele eetkramen terecht voor zoete of hartige lekkernijen. De grote paardenmolen zal dit jaar opnieuw op de Grote Markt staan”, voegt De Roovere er nog aan toe.
 
“De opbouw van de foor start op zondagochtend 28 oktober. De foorinstellingen nemen hun standplaats vanaf 7 uur in op het Zimmerplein en vanaf 8 uur op de Grote Markt. Op de Gasthuisvest start de opbouw op maandag 29 oktober vanaf 8 uur. De verkeersmaatregelen die hiervoor nodig zijn, vind je binnenkort op www.lier.be”, geeft plaatsmeester Chris Van Rompaey (niet van GVA) nog mee. (MSL/foto’s MSL)
 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet