Ook dit jaar griezelen op de Binnennete

Dit jaar organiseren de Koninklijke Moedige Bootvissers terug hun Halloween vaarten. “Vorig jaar was al een groot succes, maar dit jaar zijn we er veel vroeger mee gestart” zegt Kris Schoeters, de organisator van heel het evenement.  “Met de steun van tal van onze vrijwilligers zal er dit jaar weer een mooie avond van gemaakt worden. Dit zelfs met wat extra’s op het water en aan de kant” gaat hij verder.  Kris Schoeters heeft hulp gekregen van een zeer creatief iemand: Tinne Vandebriel.  “Tijdens een bezoekje op een zonnige zaterdag aan hun terras, heb ik inderdaad de vraag gekregen om mijn creatieve geest eens los te laten met als thema Halloween”, gaat Tinne verder.
Het resultaat van haar creativiteit mag gezien worden. Dit jaar liggen er op een deel van de Binnennete levensgrote lijken.  Deze zijn allemaal gemaakt van gerecycleerde materialen. Tinne Vandebriel kon daarvoor beroep doen op mensen binnen de vereniging die op zoek gingen naar materialen.   “Alles kwam bij mij terecht en het gevolg zijn een aantal lijken die met Halloween op de Nete gaan drijven” voegt Tinne nog toe.
“Tijdens de Mariale kinderprocessie geraakte ik in gesprek met David Crocaerts en daagde hem uit om eens iets te doen met zijn groep ‘Thtr zkt nm’.  Ze boksten een leuke pop-up act in elkaar, zeg maar een straat theater” geeft Kris nog mee.  Het straat theater staat ergens opgesteld aan het parcours, al doen ze nog geheimzinnig over de locatie (volgens onze redactie zal het ergens aan het water zijn). De spelers zullen enkel spelen als er een boot bij hen is, maar van op de kant zal je natuurlijk wel kunnen meegenieten.
De Bootvissers konden ook nog 7 vertellers strikken die aangepaste griezelverhalen zullen brengen op de Nete.  De teksten zijn op maat gemaakt voor het evenement.  “Voor onze vaarders is het geen probleem om op 31 oktober een vaart te doen, ze zijn allemaal super gemotiveerd want het is tevens onze laatste  vaardag van het seizoen” zegt Maurits De Smedt, voorzitter van de vereniging.  “Er is veel tijd in de voorbereiding gestoken”, weet hij ook nog te vertellen.  Volgens Maurits zal het een mooie afsluiter van het vaarseizoen zijn.
Reserveren voor het evenement is niet meer mogelijk, de tickets vlogen de deur uit. Men had dit jaar gebruik gemaakt van een webshop om je tickets te reserveren. Van de 500 beschikbare plaatsen was 75% verkocht in de eerste 3 uur na de aankondiging op de Facebook pagina van bootjevareninlier. 
(KSL / Foto:MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet