Lierse Kempenzonen begeleiden jonge sporters in het H.-Hartziekenhuis van Lier

Fotoreportage...

Lier: Om de kinderen te steunen die deelnemen aan het programma ‘Fit4life’ begeleidden de spelers van de eerste ploeg van de voetbalploeg Lierse Kempenzonen een groep kinderen die deelnemen aan dit project. Ze hadden een speciaal trainingsprogramma uitgewerkt dat ze samen met de kinderen uitvoerden. De kinderen vonden het fantastisch om samen met de spelers te trainen.

Bewegen is belangrijk
“Fit4Life Lier is een project waarbij kinderen met obesitas professioneel begeleid worden in hun strijd tegen overgewicht. Door gerichte aanpak van onder andere  een diëtiste, psycholoog en kinderarts maar ook door een wekelijkse sport-uur worden ze bewust gemaakt van een gezonde(re) levensstijl.
De speel-juf en kinesiste van de kinderafdeling van het ziekenhuis motiveren de kinderen om plezier te beleven aan bewegen in plaats van zich voor de tv of computer te zetten. Ook de zwemvereniging van Lier deelt in dit project door wekelijks één baan gedurende één uur vrij te houden voor deze sporters”, legt kinderarts Désirée van Doorn uit.
“Voor kinderen met overgewicht en obesitas is het moeilijk om bij een sportclub aan te sluiten. Ze kunnen niet mee en worden soms gepest.”

Een geslaagde dag
“We zijn vandaag met de ganse groep spelers naar hier gekomen om samen met de kinderen een leuke activiteit te beleven. We hebben speciaal voor deze kinderen een trainingsprogramma uitgeschreven. We hebben geprobeerd om deze jongens en meisjes twee uur actief bezig te houden en hen met leuke spelletjes plezier te laten beleven door te bewegen”, zegt aanvaller Simon Vermeiren. “Als speler vind ik het belangrijk dat we ons kunnen inzetten voor deze kinderen. Als speler van Lierse heb je een voorbeeld functie.”

Luc Van Thillo woont training bij
Ook Luc Van Thillo, voorzitter van Lierse Kempenzonen, woonde de speciale training volledig bij. Hij onderstreept hiermee het belang van dergelijke projecten.
“Wij hebben zelf aan het ziekenhuis gevraagd of wij iets konden doen voor de kinderen en kwamen vrij snel bij het project ‘Fit4life’ terecht. Dit fantastisch initiatief willen wij zeker steunen.
Na deze eerste sessie gaan we zien wat de reactie is. We hebben heel veel blije kindjes gezien. Een dergelijke bewegingstraining kan zeker nog herhaald worden.”
“Wij gaan op het einde van deze training de kinderen uitnodigen om een match op het Lisp bij te wonen. Ze kunnen dan zien hoe de mannen met wie ze getraind hebben bezig zijn op het veld. Een van de kinderen mag zelfs de aftrap geven van een volgende match” (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet