Lierse Reuzen gaan op stap

Fotoreportage...

Lier: Op GrOOte Zondag kwamen de Lierse reuzen nog eens buiten. Ze verzamelden in het Sint Gummarus College. Onder begeleiding van drie harmonies ging het via de Begijnhofstraat, het Zimmerplein, het Felix Timmermansplein richting Grote Markt. Daar stelden ze ter gelegenheid van de verkiezingen hun nieuwe stadspartij voor.

Tijdens de optocht maakte de partij van ’t Groot Volk propaganda voor hun kandidaten. Elke reus kreeg een stem bij monde van een acteur. Onder het motto ‘Veur ’t plezier van Lier’ stelde elke reus zijn programma voor. Gezien ze toch zeker waren dat ze de absolute meerderheid gingen halen hadden ze de postjes al onder elkaar verdeeld.
Tot slot kwam de ‘kleine’ uittredende burgemeester aan het woord. Hij had samen met alle partijen besloten zich terug te trekken voor de verkiezingen gezien ’t Groot Volk toch de absolute meerderheid zou halen. Dan moesten er zelfs geen verkiezingen plaats vinden. Dat was echter buiten de vrederechter ‘de grooten baas van de kiezing’ gerekend. Hij keurde de lijst af gezien er kinderen op de lijst stonden en de afkomst en geboorte datum van de ‘Groote’ kandidaten onduidelijk zijn.
Dus toch gaan kiezen op 14 oktober! (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet