Dienstencentra krijgen aangepast busvervoer

Lier: Vervoer is binnen de dienstencentra van groot belang. Inzetten op de mobiliteit van mensen opdat ze uit de eenzaamheid geraken, is één van dé opdrachten van een dienstencentrum. Deelnemen aan het sociale leven zorgt ervoor dat ouderen langer thuis kunnen blijven, geeft mensen met een beperking de kans om zich in te zetten voor anderen en dergelijke.

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om naar de dienstencentra te komen, beschikken stad en OCMW Lier vanaf nu over een aangepast busje. De bus biedt plaats aan 7 personen en is voorzien van een verlaagde instap, handgrepen en comfortabele zetels. Er zijn 3 toeren in de voormiddag en 3 in de namiddag.

De bus kostte stad en OCMW Lier 28.281 euro incl. BTW, de nodige aanpassingswerken: 12.333 euro incl. BTW. De maandelijkse kostprijs voor aardgas, verzekering en onderhoud komt ongeveer op 242 euro per maand, de gemiddelde opbrengst bedraagt 272 euro per maand.

Hoe reserveren?
Neem minimum 24 uur vooraf contact op met dienstencentrum Het Schoppeke via tel. 03 288 48 88.

Kostprijs?
- Per rit (heen of terug) betaal je 1,50 euro. Gebruik hiervoor je ‘6-keuzenkaart’. Dit is een superhandig betaalmiddel waar je ook een drankje of een activiteit in een van de dienstencentra mee kan betalen.
- Wil je van het ene dienstencentrum naar het andere voor een activiteit dan is het vervoer gratis.

Daarnaast blijven stad en OCMW Lier ook inzetten op de samenwerking met Rolkar Rivierenland voor het vervoer van rolstoelgebruikers.

In de nabije toekomst willen we vanuit de dienstencentra een ruim plan van aanpak rond mobiliteit opmaken waarbij ook aandacht is voor vervoer rond boodschappen, medisch vervoer. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet