Schapenkoppenloop voor SOS Kinderdorpen

Lier: De recreanten van de Koninklijke Lierse Atletiekclub organiseren op zondag 14 oktober de zesde editie van de `Schapenkoppenloop', een loopevenement ten voordele van SOS Kinderdorpen. Dit sportieve evenement zal plaatsvinden aan de atletiekpiste Netestadion in Lier.

De Schapenkoppenloop is een sportief en familiaal gebeuren dat jaarlijks wordt georganiseerd in de prachtige natuur van de Lierse polder. De parcours met afstanden van 5 km, 10 km en 10 mijl bieden een mooie afwisseling van Netedijken en onverharde weggetjes langs zelfs voor Lierenaars onbekend plekjes. Omdat iedereen ook na het kiezen nog rustig zou kunnen vertrekken, breiden we de vertrekuren dit jaar een beetje uit. Joggers of hardlopers kunnen hun vertrektijdstip vrij kiezen tussen 09:00 en 13:00 uur. Dit jaar is er geen wandeling.
Het inschrijvingsgeld per deelnemer bedraagt 8 euro (6 euro met voorinschrijving tot 2 oktober) en wordt, samen met de bijeen gezamelde sponsoring van bedrijven en privé personen, aan het goede doel overgemaakt.
Ook Ronny Mosuse heeft zijn deelname dit jaar bevestigd en zal om 11 u vertrekken voor de 10km. Hij apprecieert een gezellige babbel tijdens zijn zondagochtendloopje.
Vorig jaar kan AC Lierse een recordbedrag van 9.885 euro schenken aan SOS Kinderdorpen; “Wij zouden dit bedrag graag evenaren”, klinkt het bij de organisatie.

Meer informatie over de schapenkoppenloop vindt u terug op http://www.schapenkoppenloop.be/

SOS Kinderdorpen
Samen met de atleten, familie, vrienden en bedrijven ondersteunt de atletiekclub ook dit jaar een project van SOS Kinderdorpen. SOS Kinderdorpen zet zich al meer dan 60 jaar in om wereldwijd kwetsbare kinderen een thuis en een toekomst te bieden. Het begint allemaal met de goede zorgen van een familie, zodat elk kind veilig kan opgroeien en zelf een toekomst kan uitbouwen in een sterke gemeenschap waar kinderrechten echt meetellen. Dit jaar gaan alle inkomsten van de Schapenkoppenloop naar het Geboortehuis, een nieuw initiatief van SOS Kinderdorpen. Een specifieke opvang voor kinderen van 0 tot 3 jaar die dit jaar vanaf oktober in ons land van start gaat. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet