Stad Lier geeft ‘aftrap’ voor bouw nieuwe gym- en danshal

Lier: Op de site van Atheneum Lier Campus Louis Zimmer gaf de stad de’ aftrap’ voor de bouw van een nieuwe gym- en sporthal. Voor een eerste steenlegging is het nog iets te vroeg daar de nodige vergunningen ontbreken.

Deze nieuwe sporthal komt achter de bestaande sportaccommodatie. Ze wordt aan de zijde van de stadsvesten bijgebouwd met een rechtstreekse toegang tot de bestaande sporthal. Zo kunnen de bestaande kleedkamers en het sanitair verder worden gebruikt.
Op het gelijkvloers krijgen Lierse Turnkring en Turnkring Lyra een nieuwe gymhal. Op de eerste verdieping wordt een danszaal voorzien voor de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans.

“Voor de bouw van deze sporthal is de stad Lier in zee gegaan met het bouwbedrijf d'Hulst uit Lier. Een bedrijf dat steeds streeft naar kwaliteit in alle bouwwerken. Ze hebben me beloofd dat de werken zullen klaar zijn tegen 1 september 2019. Het begin van het nieuwe schooljaar en het nieuwe sportjaar. Ik ga ervan uit dat deze streefdatum zal gehaald worden”, zegt schepen voor cultuur en sport Ivo Andries.

Nog geen omgevingsvergunning
Pittig detail. De stad beschikt nog niet over de omgevingsvergunning voor de bouw van een gym- en danshal op de site van Atheneum Lier campus Louis Zimmer. Op het huidige ogenblik is het openbaar onderzoek nog lopende. De omwoners kunnen nog bezwaarschriften indienen tot 30 oktober 2018. (MSL/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet