Lier piloot voor 30ste editie Scholenveldloop

Fotoreportage...

Lier: De ‘Vlaamse veldloopweek voor scholen’ symboliseert traditioneel de start van het nieuwe schoolsportjaar. Elk jaar wordt een gemeente in de kijker geplaatst. Voor de 30ste editie werd de stad Lier gekozen. Na de voorstelling van de veldloopweek werd ook het startschot gegeven  voor een actief schooljaar vol bewegings- en sportmomenten op alle Vlaamse basis en secundaire scholen. Dit jaar is Saartje Vandendriessche meter van deze organisatie die in 296 Vlaamse gemeenten plaatsvindt en waaraan meer dan 270.000 jongeren deelnemen.

Schepen van Sport, Ivo Andries, verwelkomde de genodigden op het officiële gedeelte.
Urbain Lavigne, voorzitter Moev en Philippe Paquay, Administrateur-generaal Sport Vlaanderen, gaven toelichting bij dit project. Ook Wouter Torfs, CEO Schoenen Torfs onderstreepte het belang van bewegen en sport in de scholen.
Burgemeester Frank Boogaerts onderstreepte ook het belang van sport. Hij schetste de mogelijkheden die er in Lier bestaan en die in de nabije toekomst zullen voorzien worden.
Tot slot volgde nog een interview met Saartje Vandendriessche, die niet alleen actrice en presentatrice is maar ook een fervent loopster en fietsster is.

In de namiddag werd het effectieve startschot gegeven van de 30ste scholenverdloopweek op de atletiek piste van het Netestadion in Lier. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet