Derde grand-cru editie van het succesvolle ‘Sheep Parade’ concept

Fototreportage....

In de Juzuïtenkerk vond de derde editie van de Sheep Parade plaats, een grote kunstveiling voor het goede doel. Het evenement werd georganiseerd door de Ronde Tafel 101 Lier, onder het peterschap van Walter Grootaers en in samenwerking met het bekende veilinghuis Bernaerts.

"Net zoals bij de eerste en de tweede editie werden een vijftiental polyester schapen beschilderd door kunstenaars en bekende Vlamingen. Daarenboven zijn er ook een tiental geheel eigen creaties. We zijn erg blij dat we kunnen uitpakken met werken van de hand van onder anderen Charlotte De Cock, Pieter Porters, Axel Daeseleire, Veronique De Kock, Dimitri Leue en Joachim Lambrechts” aldus voorzitter Mark Ernots en peter Walter Grootaers
De bekende veilingmeester Mon Bernaerts leidde de verkoop en probeerde, naar eigen zeggen, zoveel mogelijk geld uit de zakken van de mensen te halen.

Volgende ‘schapen’ zorgden voor een top opbrengst.
21 Life in Technicolor van Kevin Langedijk: 5.600 euro
15 Give Blame van Mathis Hoet: 3.000 euro
22 Rode Duivels Schaap van Ronde Tafel 101 Lier: 3.400 euro
18 The Bronze Sheep van Pieter Porters: 2.600 euro
9 Bergschaap (Ovis Jodelahitis) van Marc De Proost: 2.100 euro

In samenspraak met het Lierse OCMW  werd  opnieuw zorgvuldig een goed doel geselecteerd. Dit jaar zal de Ronde Tafel 101 Lier voor kinderen uit Lier, die nog nooit een zomerkamp tijdens de vakantiemaanden hebben kunnen ervaren, een onvergetelijke reis  aanbieden naar de Ardennen. Een volledige week, integraal betaald met de opbrengsten van onze fundraising. De organisatie zal gebeuren in samenwerking met de vzw-Sport-It, die over voldoende gekwalificeerde monitoren beschikt om deze unieke ervaring in goede banen te leiden.

Na de veiling volgde nog een spetterende Sheep Parade Party met  DJ Olivier. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet