SAL (Sint-Aloysiusinstituut Lier) breidt opnieuw uit met Blok Q

Fotoreportage...

Lier: In de Mechelsestraat vinden we voortaan de nieuwe Blok Q, een overkoepelende naam voor een gebouw dat een verzameling vormt van vier ruime leslokalen en een hippe refter voor de leerlingen van het Sint-Aloysiusinstituut voor Verpleegkunde (SAL). Daarnaast is er voor de leerlingen rond de gebouwen van SAL ook een splinternieuwe speelplaats met moderne overdekte ruimte voorzien.
De gevels van de huizen in de Mechelsestraat met nummers 8, 10 en 12 werden mooi gerestaureerd om perfect in het straatbeeld te passen. Achter deze gevels schuilt echter meer dan je verwacht: een refter waar leerlingen gezellig kunnen lunchen en vier ruime leslokalen die onder andere gebruikt zullen worden voor de dagelijkse lessen, maar zeker ook voor co-teaching. Een nieuwe vorm van onderwijs die SAL vanaf dit schooljaar onder meer zal toepassen. Bij co-teaching werken twee leerkrachten in één klaslokaal als gelijkwaardige partners samen om de leerlingen op een gedifferentieerde manier de doelstellingen van een les of een lessenpakket te laten halen.
Blok Q is een nieuw hoofdstuk in de 75-jarige geschiedenis van het Sint-Aloysiusinsituut voor Verpleegkunde in Lier (SAL). De school die opstartte in 1942, overschreed al een paar jaar de kaap van duizend leerlingen en studenten. Door het groeiend aantal leerlingen, de uitbreiding van de studierichtingen en het streven naar kwaliteit van de opleidingen, is het SAL steeds op zoek naar nieuwe locaties. Uitbreiden in een stad is niet evident en vraagt jaren inzet en zoekwerk. Door de verhuis van het OCMW werd ook dat gebouw - waarnaast de nieuwe Blok Q  pronkt - enkele jaren geleden volledig gerenoveerd en in gebruik genomen. De school heeft de laatste 20 jaar sterk ingezet op de uitbouw van het aanbod met een traditie in zorg- en wetenschapsopleidingen.
De vakleerkrachten brengen de leerstof praktijkgericht aan met projecten in de vele labo’s of grote klaslokalen. Zo houden ze in het kader van de wetenschappelijke ontwikkelingen de school up-to-date. SAL spitst zich ook verder toe op het vervolg op de STEM-opleidingen in de richtingen Techniek Wetenschappen, Chemie en Farmaceutisch Technisch Assistent. Ook door de traditie van de personenzorg-richtingen op de school blijven ze zich hard toespitsen op de maatschappij. Voeding-Verzorging, Kinderzorg, Thuis-en Bejaardenzorg, Sociale en Technische Wetenschappen en Gezondheids- en Welzijnswetenschappen zijn cruciaal.
Omdat verder studeren belangrijk is, kunnen leerlingen vanuit de zesde jaren doorstromen naar vervolgopleidingen op dezelfde school. Vanaf dit schooljaar behoort de nieuwe Se-n-se-opleiding Apotheekassistent ook tot de uitgebreide mogelijkheden, naast onder andere de se-n-se tandartsassistent.
De jarenlange ervaring, het uitgebreide stagenetwerk en de samenwerking met de voortgezette opleidingen (Verpleegkunde en Se-n-Se) op de campus blijven een groot pluspunt.

Se-n-Se: Secundair na secundair
de opleidingen se-n-se of secundair na secundair vervangen de vroegere zevende specialisatiejaren technisch secundair onderwijs (TSO) en kunst­secundair onderwijs (KSO). Deze studies worden ingericht binnen de scholen van het secundair onderwijs. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet