Schapen koersen op de Grote Markt

Fotoreportage...

Lier: Op zondag 16 september richtte de Sociëteit van de Schaepshoofden voor de tweede maal een schapenkoers in op de Grote Markt van Lier. Op de schapenkoers was ook de “Société des Brebis et des Béliers” (Sociëteit van Ooien en Rammen), een afvaardiging uit Dordrecht, Nederland, aanwezig. De Dordtenaren zijn immers ook Schapenkoppen.

Honderdzestien gesponsorde schapen zetten hun beste pootje voor om tot in de finale te geraken. Voor de eigenlijke koers was er nog een voorprogramma verzorgd door De Lierse Keersters, een gerenommeerde Piperband, TNF een percussie groep en de Piepenholleke Brassband.
Om 14 uur werd het startschot voor de koers gegeven. De koers zelf bestond uit vijf selectie rondes en vijf herkansingen waarvan telkens drie schapen naar de halve finales doorgingen. Van de twee halve finales gingen telkens ook drie schapen naar de finale.
De VAP ruimte (Very Amazing People) was volledig gevuld met de sponsors. Ze genoten van een lekkere fles champagne begeleid door de nodige hapjes. Buiten waren ook heel wat belangstellenden komen opdagen. Het publiek kon immers dertien ludieke races meemaken.
De overwinning ging uiteindelijk naar Vrancken Tentenverhuur uit Vremde. Tweede prijs ging naar de firma Gjertsen. De derde prijs was voor de firma The Event Express. Burgemeester Frank Boogaerts mocht de prijzen overhandigen. Hij was zeer tevreden over het succesvolle event en sprak de hoop uit dat dit zeker niet het laatste evenement mocht zijn dat de Sociëteit van de Schaepshoofden inricht. (MSL/foto’s SDW-MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet