Julien van Reeth en Mia Schoofs zestig jaar getrouwd

Lier: Julien van Reeth (78) en Mia Schoofs (77), beiden echte Lierenaars, vierden hun diamanten bruiloft. Rik Pets, schepen voor bevolking, kwam het echtpaar feliciteren namens het Koningshuis en de stad Lier.

Mia en Julien leerden elkaar kennen in de speeltuin van het toenmalige openlucht zwembad Reyenhof. “Ik zat met mijn vriendin op de schommel in het Reyenhof. Plots viel ik eraf en kwam boven op Julien terecht. Spijtig genoeg had ik toen mijn pols gebroken”, legt Mia Schoofs uit. “Ze kwam recht uit de hemel gevallen”, lacht Julien. “Daarna ben ik Julien opnieuw tegengekomen in café Zimmertoren op het Zimmerplein. Nadien gingen wij ook uit in het Karthuizers in café De Jordaan waar wij braaf ‘pitjesbak’ speelden. Soms als wij honger hadden nadien haalden wij karakollen bij ‘Jan Karakol’ in het ‘eerste gat’ of we gingen frieten halen bij Marcelleke”, gaat Mia verder.
“Op 10 september 1958, in het jaar van de wereldtentoonstelling, zijn wij plots getrouwd”, zegt Mia. Enige tijd nadien zag dochter Brigitte (nu 59) het levenslicht. Ondertussen is er één kleindochter Kirsten (27) en één achterkleinzoon Noé (1).
Julien werkte zijn ganse leven in de verwarmingssector. Op 65 jaar ging hij met pensioen.
Mia studeerde regentaat in avondschool. Ze bleef thuis om voor haar dochter te zorgen. Toen haar moeder met pensioen ging zorgde zij voor Brigitte. Mia werkte dan als lesgeefster bij VDAB zowel in het opleidingscentrum als in de bedrijven zelf.

Samen reisden ze gans Europa af met een kleine groep  vrienden. Toen het voor Julien moeilijk werd om nog te reizen, ging Mia eens naar Peru.
Ze kreeg de smaak te pakken  en begon alleen te reizen. Van haar reizen maakte ze telkens een filmverslag waar ze ettelijk prijzen mee won. Zo bezocht ze “met de rugzak” Rusland, Mongolië en China. “Indië maakte een speciale indruk op mij. Ik ben er zeven maal geweest. Indië is mijn tweede vaderland”, zegt Mia. Ze beklom twee maal de Mount Everest tot aan het basiskamp, één maal langs Nepal een andere keer langs Tibet. Verder deed ze een stukje Afrika en Zuid Amerika. “Een van mijn topreizen was Ethiopië. De cultuur en de manier van leven maakte deze reis topper. Ik leefde daar ook tussen de bevolking en zag dat vrouwen daar gebruiksvoorwerpen waren en mishandeld werden.”
Wanneer Mia thuis was speelde ze graag tennis zowel kompetitie als in vriendschappelijk verband.
Buiten dit alles heeft Mia nog gevoetbald, geturnd, geskied en aan klassiek ballet gedaan.

Vroeger speelde Julien voetbal bij de jeugdafdeling van Lierse, waar hij ook een paar maal in de reserven speelde. Ook bij het leger speelde hij voetbal.
Nu kijkt Julien graag TV, vooral de sportprogramma’s dragen zijn interesse weg. Mia is haar volgende reis al aan het voorbereiden… (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet