Nieuwjaar bij de Zelfstandige Ondernemers Berlaar

Fotoreportage...

Berlaar: De leden van de Zelfstandige Ondernemers Berlaar (ZOB) hielden hun nieuwjaarsreceptie in de Kookgek in Berlaar.
In zijn nieuwjaarstoespraak gaf voorzitter Willy Beullens een overzicht van 2018.
“2018 was in het algemeen een goed jaar zeggen de economen ons, al zal dat verschillend zijn voor ieder van ons. Ik hoop oprecht dat het voor allen onder U een goed jaar was. De werkloosheidsgraad was nog nooit zo laag wat maakt dat het steeds moeilijker is om geschikte mensen te vinden om aan personeelsuitbreiding te doen, dat kan een nadeel zijn.
In Berlaar kwamen ook weer enkele nieuwe zaken ons vervoegen. We hebben er twee koffiebars bijgekregen, één in het centrum en één op de Heikant. We kregen in het centrum ook een wassallon. Een heuse ambachtelijke chocolademaker zal onze aanbod mooi aanvullen.
Enkele zaken verdwenen ook, soms door economische reden andere door overmacht.
We blijven hopen dat onze lokale handelaars de marktdruk en de ongelijke strijd van de internetverkoop blijven overleven. Sommigen onder ons hebben daar gelukkig geen nadeel van, anderen des te meer.”
Verder gaf Beullens nog een overzicht van de traditionele acties zoals de paasactie, dag van de klant, eindejaar actie met kerstman op de tweede kerstshopping. Beullens verwees ook naar het succesvolle initiatief van bestuurslid Johan Vannuffel die met zijn kerststallentochten in Lier. Hij vervoerde daar niet minder dan 2.000 deelnemers. 
Voor 2019 hoopt Beullens op een goede samenwerking met het nieuw verkozen gemeentebestuur.
Tot slot volde de trekking van de winnaars van de eindejaar actie. Er waren dit jaar 20 deelnemende handelaars en 10 ondersteunende handelaars. De winnaar van vorig jaar, Melchior Schroyens, mocht uit een kist met meer dan 2.000 deelnemingsformulieren te twee winnaars trekken.
De hoofdprijs, aankoopbonnen voor een bedrag van 3.650 euro, ging naar Gonda Heylen uit Berlaar.
De tweede prijs, aankoopbonnen voor een bedrag van 3.650 euro, ging naar Karine Van Rompaey eveneens uit Berlaar.
De winnaars werden telefonisch op de hoogte gebracht en kwamen dezelfde avond hun prijs afhalen. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet