Lada Sport Historic team in Legend Boucles@Bostongne

Fotoreportage...

Lier: In het Abarth Works Museum werd het Lada Sport Historic team voorgesteld. Zeven wagens uit de stal van Guy Moerenhoud nemen op 2 en 3 februari deel aan de Legend Boucles@Bostongne.
“Legend Boucles@Bostongne is een evenement dat klassieke sportieve rallye over in de stijgt. Het is een ode aan oudere wagens”, lezen we op de website.

“We vertrekken met zeven Lada’s in de Bastogne Legend. Wij zijn daar met één op de vijftien wagens vertegenwoordigd. Dit jaar maakt Guy Verhofstadt terug deel uit van ons team. Hij rijdt samen met Guido Devreker in een LADA 1600 GR2 met een vermogen van 135pk. Ik rijd samen met Filip Demunck in een LADA VFTS 1 met een vermogen van 200pk en een gewicht van 900kg”, legt Guy Moerenhout uit.
“Wij rijden met Lada’s om de eenvoudige reden dat het een sterke wagen is die eenvoudig is van mechaniek. Deze wagens zijn helemaal aangepast voor het rallye rijden. Ze zijn uitgerust met een Lada motor van 135 to 175pk en hebben een gewicht van om en bij de 950kg. De klassieke Lada heeft een vermogen van 75pk en weegt 1100 à 1200kg. Ook de versnellingen zijn helemaal aangepast”, verduidelijkt Moerenhout.
“Hoe is Guy Verhofstadt bij ons team gekomen? Eenvoudig wij delen dezelfde passie voor de autosport. Passie brengt mensen samen: vriendschap, eten en drinken…”, besluit Moerenhout. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet