Nieuwjaarsreceptie bij het Schoolbond Lier

Fotoreportage...

Lier: De nieuwjaarsreceptie van de toneelvereniging Schoolbond Lier ging door in de foyer van de Schoolbond zelf. Voorzitter Jan Hendrickx heette de aanwezige genodigden van harte welkom. Hij wenste hen in de naam van de Schoolbond en in zijn persoonlijke naam het beste voor het nieuwe jaar.
“2018 was voor de Schoolbond een fantastisch jaar. De kaap van 4000 toeschouwers werd vlot gehaald. Met sterke producties zoals ‘De vrouw in het zwart’, ‘Stilte aub’, ‘Bij u of bij mij’  en ‘Geestig zenne’ slaagden we erin om al deze mensen naar ons theater te lokken. En door de prachtige acteerprestaties, de mooie decors en het gezellig napraten in onze foyer na elke voorstelling zijn we er volgens mij ook in geslaagd om al deze mensen met een tevreden gevoel terug naar huis te laten gaan”, begint de voorzitter zijn toespraak.

“Na al dit positieve nieuws moet ik helaas ook even terugdenken aan een groot verlies voor onze vereniging. In maart moesten we afscheid nemen van Rachel. Wat zij voor de Schoolbond allemaal betekend heeft zou teveel tijd in beslag nemen maar het vergeten zullen we nooit doen. Zij zal hier steeds aanwezig zijn.”

‘De drie muskeviers’
“In 2019 blaast onze vereniging 125 kaarsjes uit. Eind deze maand hebben we de gastvoorstelling Klak. Een niet te missen warme, grappige en ontroerende muzikale theatervoorstelling.
Vanaf 1 maart is het de beurt aan “Dat is het leven”. Een mooi theaterstuk met een lach en een traan. En dan zijn we toe aan onze laatste productie van dit seizoen. De drie muskeviers. Bijna een jaar geleden zijn we hier al aan begonnen. De muziek is in orde, er worden schermlessen gevolgd en er worden kostuums gemaakt. Er is nog wel wat werk maar je wordt maar één keer 125 jaar oud.”

‘En waar de ster bleef stillestaan’
“Na de zomermaanden beginnen we aan de laatste rechte lijn van ons jubeljaar. We hebben vier fantastische stukken gekozen waarvan ik er ééntje in primeur wil van verklappen. In november en december van dit jaar gaan we ons grootste succes ooit terugspelen: ‘En waar de ster bleef stillestaan’. Ook dat is een groot risico en we hebben lang getwijfeld maar we gaan de uitdaging aan. En wie weet spelen we vanaf volgend jaar, elke Kerstmis, terug fragmenten van dit fantastische toneelstuk.”

Alvorens het glas te heffen op het nieuwe jaar  dankte de voorzitter het bestuur en alle vrijwilligers die de Schoolbond maken tot wat het nu is. (MSL-SDW/foto’s MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet