Bruisende kerstperiode in Lier

Lier: Het belooft dit jaar een bruisende kerst- en eindjaarperiode te worden. Heel wat activiteiten staan op stapel. Het begint op vrijdag 7 december met het aansteken van de kerstverlichting.
“De kerstverlichting wordt straat per straat aangestoken tijdens een fakkeltocht (als het weer dit toelaat). Voor de tocht kan je een gratis fakkel afhalen op het pleintje naast het stadhuis. De tocht vertrekt om 19.30 uur onder muzikale begeleiding vanop de Grote Markt richting Brouwerijstraat, Vismarkt, Werf, Zimmerplein, Eikelstraat en zo terug naar de Grote Markt. Daar kan je genieten van een unieke vuurshow”, zegt Rik Verwaest schepen voor evenementen. 

Een beknopt overzicht van de evenementen
Op het vuurpleintje naast het stadhuis kan je even tot rust komen en genieten van diverse snacks aan het foodchalet. Voor kerstgeschenkmanden met streekproducten en een jenevertje  kan je terecht in het giftshop chalet. Er is zelfs een klein kerstrestaurantje voorzien. Je kan er dineren met twee tot vier personen.

Op zaterdag 15 december om 14 uur  komt de Kerstman aan in Lier. Hij is vergezeld van een bende vrolijke muzikanten en kerstelfjes en arriveert per koets aan het stadhuis. Daar zal de burgemeester de sleutel van zijn huisje overhandigen. Vervolgens neemt hij zijn intrek in het kersthuisje naast café d'Eycken Boom. Daar kan je hem een bezoekje brengen en een cadeautje ontvangen.

Waan je als Alice in het Lierse Wonderland en wandel langs de deelnemende etalages. Maar liefst 33 handelszaken nemen deel en weerspiegelen met hun etalage een stukje van het wonderlijke verhaal.
 
Als je de lichtgevende ‘Wonderland’ poster aan je raam hangt maak je kans op een 300 euro shopping budget in centrumbons of een van de  schapenkopcadeautjes.

Je kan de Kerstmarkt bezoeken van vrijdag 14 december tot en met zondag 16 december.
Meer dan 100 kraampjes vind je dat weekend verspreid over de Grote Markt en het Felix Timmermansplein.

Blikvanger dit jaar is zeker het reuzenrad van 22 meter hoog op het Zimmerplein. Daarnaast kan je  plaats nemen in de nostalgische schommelbootjes.

Kerstkoopzondagen
Op zondag 16, 23, 30 december en zondag 8 januari ben je ook op zondag welkom om te shoppen in Lier, telkens van 13.30 tot 18 uur.

Het weekend voor Kerstmis ben je op zaterdag 22 december welkom op de kerstmarkt in Koningshooikt onder de kerktoren en rond de kerststal. (MSL/foto MSL)

Meer informatie
www.kerstinlier.be, www.shoppeninlier.be, verkeersmaatregelen op www.lier.be, .
Ook verschillende evenement via www.facebook.com/stadlier.

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet