Christoff De Winter krijgt oorkonde “Je bent een held”

Lier: Tijdens de gemeenteraad kreeg Christoff De Winter uit handen van burgemeester Frank Boogaerts de oorkonde “Je bent een held”.
“Christoff De Winter verrichte eind oktober 2018 een heldendaad door een persoon uit een voertuig te redden dat op de treinsporen was terechtgekomen. Christoff zetten zijn wagen aan de kant en liep naar de gestrande wagen. Met inzet van zijn eigen leven heeft hij de chauffeur uit het voertuig gehaald. Even later werd de wagen door een aanstormende goederentrein tot schroot herleid”, zegt burgemeester Frank Boogaerts.

“Noem mij geen held. Ik heb gewoon gezien dat er iets mis was. Toen ik merkte dat er nog iemand in de auto zat heb ik gewoon mijn burgerplicht gedaan”, zegt Christoff.

“We gaan u dus geen held noemen maar toch bedanken namens de stad voor de moed die u hebt opgebracht om die man uit zijn hachelijke positie te redden. Daarom hebben wij besloten u deze oorkonde overhandigen. Wij bieden u graag achteraf een kleine receptie aan”, besluit burgemeester Boogaerts. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet