Paul Cornil en Maria Kenis vieren zestig jarig huwelijksjubileum

Lier: Paul Cornil (87) en Maria ‘Sonia’ Kenis (80) vierden hun diamanten huwelijksjubileum. Paul is van geboorte Lierenaar, Sonia is afkomstig van Turnhout.  “Op een dag zag ik Sonia fietsen, haar lange haren wapperden in de wind. Ik dacht toen ‘dat is ze’. Toeval wilde dat een nicht van mij haar kende. Daarna ben ik bij haar een foto van Louis Armstrong gaan afgeven om toch bij haar te kunnen komen”, zegt Paul. Zo begon hun verhaal.

Sonia en Paul kregen twee dochters Winny en Tania. Ondertussen zijn er al drie kleinkinderen en één achterkleinkind.
Paul was gedurende zijn ganse loopbaan reclameschilder, eerst in loondienst nadien als zelfstandige.
Sonia werkte voor haar huwelijk bij Gevaert. Gehuwde vrouwen mochten toen niet op Gevaert blijven werken. In 1959 startte Sonia de welgekende  geschenken- en souvenirwinkel Karbonkel. Tot 2008 bleef Karbonkel open.

Paul en Sonia gingen graag op reis met hun mobilhome, die Paul zelf volledig inrichtte en aankleedde. Zo bezochten ze onder andere Spanje, Frankrijk en Denemarken.

In zijn vrije tijd was Paul een echte duizendpoot. “Ik heb eens een lijstje gemaakt van alle hobby’s van Paul. Het zijn er wel meer dan twintig”, zegt Sonia. Zijn grootste liefde ging en gaat nog steeds uit naar de echte jazz uit New Orleans. Paul schreef ook boeken waaronder ‘Polleke Rebel’ een soort autobiografie en ‘De oorlogsjaren in Putte’. Beide lijvige werken van meer dan vierhonderd bladzijden. Paul speelde ook bij de fanfare ‘De Eendracht’ uit Koningshooikt en bij de ‘Geuzen’ in Putte. Met zijn Rally club ‘Piroen deed hij aan nacht rijden op een vooraf onbekend parcours.
Sonia speelde piano. Ze was lid van Het Willemsfonds en maakte soms zelf haar kleding.

Nu doen ze graag een terrasje of blijven rustig thuis, lezen een boek of kijken TV. Naar jazz luisteren mag natuurlijk niet ontbreken.

Ter gelegenheid van hun zestigjarig huwelijk ging Rik Pets, schepen voor bevolking, het echtpaar feliciteren namens het Koningshuis en namens de stad Lier. Van het Paleis kregen ze een oorkonde. De stad Lier schonk hen centrum bonnen voor een totale waarde van zestig euro. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet