Infoavond over drugs

Lier: In de lokalen van de Lokale Politie Lier organiseerde de stad een infoavond over ‘drugs’. Burgemeester Frank Boogaerts verwelkomde een twintigtal geïnteresseerden. “Wij zijn ons terdege bewust van de drugsproblematiek. De aanpak van deze materie is dan ook een van onze prioriteiten.”

Het thema drugs is nog steeds actueel. Tegelijkertijd is het een zeer complexe materie die niet altijd voor iedereen even duidelijk is. Om je wegwijs te maken in de verschillende soorten drugs en hun werking organiseerde de stad een interactieve infoavond rond de productinformatie. Tijdens de avond kon je de meeste producten ook bekijken aan de infostand.

Preventieambtenaar Jan Gabriëls gaf een duidelijke uiteenzetting over de meest voorkomende drugs en hun werking. De gewenste en niet gewenste werking kwam aan bod. Hij wees ook op het gevaar van de combinatie van verschillende middelen. Hij onderstreepte het belang van preventie, die best zo vroeg mogelijk dient te beginnen.
Na deze uiteenzetting hadden de aanwezigen de mogelijkheid om de meest gangbare middelen te bekijken en vragen te stellen aan de preventieambtenaar.

Ervaringsdeskundigen
Tot slot, en misschien wel het interessantste, werden de aanwezigen verdeelt in kleine groepjes. Ze gingen in gesprek met vier aanwezige ervaringsdeskundigen. In een openhartig gesprek met de ex-gebruikers werd geen enkele vraag uit de weg gegaan. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet