Ladysmith Black Mambazo in de Begijnhofkerk

Lier: Op zaterdag 4 mei 2019 geeft een uniek en exclusief concert in de Sint Margaretakerk (Begijnhofkerk). Ladysmith Black Mambazo is een mannelijk zangkoor uit Zuid-Afrika dat zingt in de vocale stijlen isicathamiya (een a capella stijl ontwikkeld in Zuid Afrika) en mbube (‘leeuw’ in het Zulu). De groep heeft een reeks prijzen gewonnen, waaronder vijf Grammy Awards.

“Het gezelschap zingt volgens één van de belangrijkste tradities binnen de Zulumuziek: de meerstemmige zang, alias 'Isicathamiya'. Zwarte mijnwerkers, ver van huis, vonden hierin ontspanning. Joseph Shabalala, de originele bezieler van Ladysmith Black Mambazo, kneedde deze traditie tot iets onweerstaanbaars: Zulumuziek, christelijke hymnes en Amerikaanse gospel komen hier samen en vormen een haarzuivere en trotse zangstijl.
De groep brak eind jaren tachtig door toen PAUL SIMON enkele songs met hen opnam voor zijn baanbrekende 'Graceland' album. Wereldwijde erkenning volgde al snel en ondertussen won de groep al vijf Grammy Awards. De boodschap van liefde en harmonie staat steeds centraal in hun oeuvre hetgeen hen tot echte vredesambassadeurs maakt. Niet voor niets dat ze Nelson Mandela begeleidden bij de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede in Oslo”, legt Vincent Stockman van
Ripspiqué uit. (MSL/foto’s MSL)

Zaterdag 4 mei 2019 Sint Margaretakerk (Begijnhof Lier) aanvang 20.00 uur. Tickets 30,00 euro.
Online reserveren via www.ripspique.be of via facebook.

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet