Renault Kerremans Lier levert nieuwe ambulances aan Rode Kruis-Vlaanderen

Fotoreportage...

Lier: Renault Kerremans Lier heeft de allereerste nieuwe ambulances van Rode Kruis-Vlaanderen afgeleverd. Peter Janssens overhandigde de sleutels van de eerste twee ambulances aan de Rode Kruisafdelingen van Leuven en Opwijk.
Het gehele wagenpark van het Rode Kruis telt zo’n 150 voertuigen. Lokale afdelingen beslissen autonoom of ze gaan voor een nieuwe ambulance of tweedehandsvoertuig. In dit laatste geval mogen ze vrij kiezen welk merk of type ze kiezen. “Voor de Renault-garage uit Lier is de bestelling een absolute primeur. Het gaat om zeer geavanceerde ambulances, model Renault Master L2H2, die Rode Kruis-Vlaanderen een stevige impuls zouden kunnen geven”, zegt Peter Janssens  van Renault Kerremans.

“Drie jaar geleden heb ik hier een klein minibeursje gehouden met ziekenwagens. Er was heel wat belangstelling voor dit evenement. Na heel wat vergaderen en onderzoek een concept uit de bus waar naar het Rode Kruis op zoek was. Het eindresultaat mag er zijn. De eerste twee ziekenwagens staan klaar.”  

Comfort voor de patiënt
“Comfort is het sleutelwoord voor zowel patiënten, hulpverleners als voor de bestuurders. De wagens zijn uitgerust met de meest moderne voorzieningen: van de laatste generatie brancardtafels tot een speciale vering die een overbrenging naar of van het ziekenhuis moet optimaliseren. Deze generatie ambulances werd bovendien getransformeerd met ABS- of polyesteronderdelen om reiniging en desinfectie makkelijker te maken én om kruisinfecties tussen verschillende patiënten die vervoerd werden te vermijden. De temperatuur in de ambulance is aanpasbaar naargelang de behoeften van de patiënt. Handig voor de hulpverleners: de nieuwe ziekenwagens beschikken over twee zijdeuren, waardoor de medische apparatuur sneller toegankelijk wordt voor de hulpverleners.”

Rode Kruis Vlaanderen beschikt vandaag over een ambulancepark van 150 wagens, die voor de rampenwerking, eerste hulp en op evenementen worden ingezet. Doel is om er vier tot vijf per jaar te vervangen. Renault zet voor de bestellingen die in Lier geplaatst worden de nieuwste types van de Renault Master L2H2 in. De eerste twee voertuigen zijn bestemd voor de zones Leuven en Opwijk. De volgende twee worden momenteel omgebouwd.

Peter Janssens overhandigde donderdagavond de sleutels van de eerste twee ambulances aan de Rode Kruisafdelingen van Leuven en Opwijk. De ambulances kosten, afhankelijk van de afwerking, 80.000 tot 100.000 euro. (MSL/Foto’s MSL-SDW)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet