Opnieuw & Co opent nieuwe pop-up winkel

Fotoreportage...

Lier: Opnieuw & Co, een kringloopwinkel, opende een nieuwe tijdelijke winkel in een pand van 1.500m²aan de Antwerpsesteenweg. In de pop-up winkel kunnen de klanten gedurende minstens één jaar terecht. “Dit geeft ons de tijd om op zoek te gaan naar een meer definitieve vestiging”, zegt Eric Nauwelaerts, voorzitter raad van bestuur Opnieuw & Co.

“Eind februari sloot de winkel van Opnieuw & Co in Lier haar deuren omdat het huurcontract ten einde liep. De nieuwe winkel zal maar liefst vier keer zo groot zijn als de vorige en heeft ook 30 parkeerplaatsen. Met een oppervlakte van 1.500 m² wordt het een echte megastore. Meer plaats dus voor meubels en grote stukken en uiteraard ook voor kleding, boeken, speelgoed en huisraad. Bovendien worden er 10 extra mensen tewerk gesteld”, zegt directeur Koen Goemans.

Eric Nauwelaerts, voorzitter raad van bestuur Opnieuw & Co, gaf een overzicht van de evolutie van de verschillende winkels. ‘Vierentwintig jaar geleden opende onze eerste winkel in de voormalige zaal van cinema Rubens in de Frederik Peltzerstraat. We startten daar toen met zes medewerkers. Er werd toen 196.000kg opgehaald. Vandaag tellen we meer dan 400 medewerkers, vooral sociale tewerkstelling, en halen meer dan 6 617 ton goederen op. In 2007 moesten wij om veiligheidsredenen het Rubens pand verlaten. In 2011 vonden wij een pand van 400m² waar wij een kleine winkel openden. In 2018 werd deze huurovereenkomst opgezegd en vonden wij een voorlopige stek op deze locatie.”

“We zetten ons ook als schepencollege  volledig  achter de missie van Opnieuw & Co want die is de dag van vandaag actueler dan ooit. De afvalberg verminderen, producthergebruik stimuleren,  en ondernemen met zorg voor het milieu, daar zetten wij ons met de Lierenaars ook voor in. Wij zetten onze inwoners hiertoe aan en passen deze principes ook zelf in onze eigen organisatie Stad-OCMW toe”, zegt burgemeester Frank Boogaerts in zijn toespraak. “Sinds het nieuws van de nieuwe winkel bekend raakte, hoorde ik veel positieve reacties van Lierenaars . Het succes van Opnieuw & Co is dus opnieuw verzekerd ! Het is dan ook een eer en een plezier  om samen met jullie aan deze kar te trekken.” De burgemeester voegde de daad bij het woord en reed met een ijskar de winkel binnen. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet