Geslaagde negende editie van Lier Jazz Festival

Fotoreportage...

Lier: Op woensdag 1 mei ging de negende editie van het Lier Jazz Festival door in de gebouwen van de Stedelijke Academie voor Muziek , Woord en Dans.(SAMWD). Er stonden tien jazz formaties op drie podia.

In de balletzaal traden Jazz Notes en Flintrop op. Er was ook een Singers Corner voorzien.
In de auditiezaal traden het SAMWD8TET, Steph van Uytvanck en Koen Liekens Hitmachine op. Speciaal voor de kinderen was er het jazzy ‘Schaap Kindje Schaap’ verhaal.
De Jezuïetenkerk was voorbehouden aan de grotere formaties en de big bands. Hier traden het Century Jazz Orchestra, de Bluejeans Big Band en de Big Band Lier op. Met deze laatste band was er ook een optreden van François van den Broeck, laureaat Senior Voice en Robin Crauwels pre-prof leerling sax van SAMWD en MNM Rising Star.

Voor de kinderen
Speciaal voor de kinderen stelde Sara Pieters, danseres, actrice en poppenspeelster, het jazz verhaal van Jaap het Schaap voor. Zij bracht het verhaal ‘Schaap kindje Schaap’ van Jaap het Schaap dat niet kan slapen. Op zijn nachtelijke zoektocht komt hij allerlei jazzy nachtdieren tegen: meneer Uil, meneer en mevrouw Kat, de Krekel, de Nachtvlinder en de Vleermuis, en ja, ook nog meneer Mol.
Elk dier is een instrument en samen creëren ze een slaapliedje. De dieren praten niet, maar gebruiken hun instrument om te spreken.

Diverse activiteiten
Elke bezoeker kon deelnemen aan een initiatie jazzinstrumenten zoals piano, drums, sax, jazz gitaar, mondharmonica. Bovendien was de Adolph Sax Cie aanwezig… dé kans om op authentiek nagemaakte Adolph Sax-saxen te spelen!
Bij Studio Kadul kon je een herinnerings T-shirt laten zeefdrukken.

(MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet