Roger Herremans en Jenny Verstraete 70 jaar getrouwd

Lier: In de Zilveren Knoop, aan de Leuvensevest, vierden Roger Herremans (92) en Jenny Verstraete (92) hun platina huwelijksjubileum. Ze zijn beiden geboren in Brugge. Ze leerden elkaar kennen op een feestje bij vrienden. Ze traden in het huwelijk op de tweeëntwintigste verjaardag van Jenny.

Drie jaar geleden zijn ze op vraag van de dochter naar Lier komen wonen. “Gezien hun leeftijd vond ik dat ze wat dichter bij een van de dochters moesten komen wonen. Ze hebben voor Lier gekozen. In het begin was het wel even aanpassen, maar dat is toch goed gelukt”, zegt dochter Isabelle.
Voor ze naar Lier kwamen woonden ze tweeëntwintig jaar in Knokke. Daarvoor woonden ze vijfentwintig jaar in Keerbergen.
Roger en Jenny werkte beiden op Sabena. Om dichter bij het werk te zijn woonden ze toen in het Brusselse. Na vijfenveertig  jaar dienst ging Roger met pensioen.

Het koppel heeft twee dochters Isabelle en Nicole. Ondertussen zijn er drie kleinkinderen Delphine, Marc en Robert. Voorlopig zijn er nog geen achterkleinkinderen maar dat zal niet lang meer duren.

Roger en Jenny maken nu dikwijls een wandeling door Lier. Ze genieten van een lekker etentje en een goed glas wijn. “Het zijn echte Bourgondiërs”, zegt dochter Isabelle.

Vroeger hebben ze heel veel gereisd, met Sabena natuurlijk. Ze hebben de ganse wereld gezien, behalve Australië, daar zijn ze niet geweest.

Bij deze feestelijke aangelegenheid ging schepen Rik Pets, bevoegd voor burgerlijke stand, Roger en Jenny feliciteren namens de koning en de koningin en namens de stad Lier. Het Paleis schonk hen een tinnen schotel met het zegel van het Koningshuis erin gestempeld. De stad Lier bood hen centrumbons voor een waarde van zeventig euro aan. (MSL/foto MSL)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet