Een ‘Valentijns’ hart voor het klimaat    

Fotoreportage...
                                              
 Lier: Op Valentijnsdag kwamen een tweeduizendtal leerlingen van verschillende de basisscholen uit Lier en Koningshooikt naar de stadsvesten. De bedoeling was elkaar een hand te geven om zo de binnenstad te omarmen. Niet toevallig op  Valentijnsdag: “Op deze dag willen heel wat Lierse scholen het klimaat een warm hart toedragen”, klonk het bij de organisatie. “We gaan met z’n allen de uitdaging aan om de binnenstad te omarmen. Via deze actie willen we iedereen, jong en oud, laten zien dat we zelf ook een steentje willen en kunnen bijdragen tot een mooie en leefbare wereld.”
           
“Om 14 uur reiken we elkaar de hand en zingen we samen ‘De wereld is een toverbal’. Ondertussen geven de kinderen symbolisch een wereldbol door. Een de fietsende reporter bracht de levende ketting in beeld. Via sociale media wordt dit filmpje hopelijk vaak bekeken en gedeeld. Misschien vindt het zo de weg naar andere steden en gemeenten”, klinkt het bij de organisatoren.
“Als teken van verbondenheid tekenen we op onze wang een  hartje.”
Om 15.00 uur keerde iedereen terug naar school.

Vlaams Belang protesteert
Ook enige leden van het Vlaams Belang en Voorpost Kempen waren aanwezig op de vesten. “Wij protesteerden tegen het feit dat kleuters en leerlingen van de lagere scholen uit de klaslokalen gehaald worden om te laten deelnemen aan politieke manifestaties”, klonk het bij het Vlaams Belang. “Kinderen moeten spelen, niet manifesteren”, zegt lokale Vlaams Belang-voorzitter Bart Verhoeven.
Het protest kon op weinig sympathie rekenen bij deelnemers en omstaanders. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet