Het Perkament, het bier met een verhaal,

Lier: Het Perkament is een uniek totaalconcept dat biercultuur met legendes, lokale verhalen en toeristische informatie combineert. Het goudkleurig parelende bier wordt ambachtelijk gebrouwen en hergist op de fles. Het is zacht gehopt en heeft een alcoholpercentage van 7%.

Bier met een verhaal
Naast het serveren van een smaakvolle tripel, brengt Het Perkament enkele leuke extra’s. Op elke fles staat een legende van de streek te lezen. Voor Lier zijn er zes verschillende etiketten met telkens een ander lokaal verhaal. Verder vind je een QR-code die links legt naar toeristische informatie over Lier. De navigatie bestaat uit de rubrieken musea, monumenten, wandelingen, fietstochten, belevenissen en activiteiten. Door te surfen wordt je cafébezoek meteen ook een onderdompeling in de plaatselijke cultuur.

Primeur voor Lier
Het Perkament, het bier met een verhaal, kan je nu al in enkele gemeenten en steden terugvinden. Maar Lier krijgt de primeur op toeristisch vlak. Alle toeristische attracties, zoals historische plekken, monumenten, musea, standbeelden hebben een GPX-punt gekregen. Via de QR-code op het flesje navigeer je nu vlot naar de plaats van de desbetreffende legende of volksverhaal. Ook is er een wandelapp toegevoegd die verschillende wandelingen en een fietstocht voorstelt. Download een plan of een GPX-route die je de juiste weg wijst.
Om van de volledige Perkament-belevenis te kunnen genieten, gebruik je twee gratis apps: een QR-scanner en een GPX-viewer, bv. OsmAnd.

Het bier Het Perkament staat op de drankenkaart van Het Moment, Zuster Agnes, Refuge, De Zimmer, Café Sint-Gummarus en Bar Muza, Het Looks. Het is ook te koop in Carrefour Lier, Delhaize Zimmer , Oil & Vinegar en FlorEnTine. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet