Fashion Benefiet zet kinderen van Think Out of The Box in de spotlights

Fotoreportage...

Lier: De kinderen van de vzw Think Out of The Box schitterden als echte mannequins op de catwalk tijdens de Fashion Benefiet bij Garage Renault Kerremans in Lier. Ze toonden, aan een driehonderdtal genodigden, een preview van alle trends en collecties voor komende herfst en winter samen met Boetiek Françoise.

Het event ging door in de ruime en moderne toonzaal van garage Kerremans. Presentator van dienst was acteur Filip Peeters en echtgenote Ann Miller. Het was de bedoeling om, met deze exclusieve avond, zoveel mogelijk geld in te zamelen voor vzw Think Out of The Box.
Vzw Think Out of The Box is een initiatief van ouders om kinderen met een beperking een warm thuis te bieden.
Deze Fashion Benefiet werd georganiseerd in samenwerking met Boetiek Françoise en Garage Renault Kerremans in Lier.

“Je kind een mooi toekomstperspectief bieden. Welke ouder droomt daar niet van? Alleen is deze droom iets moeilijker te realiseren wanneer je kind een mentale beperking heeft.
Gelukkig leven we in een welstellende regio. Vlaanderen biedt deze kinderen en jongeren een goed georganiseerde ondersteuning aan. Ze kunnen elk met hun mogelijkheden en beperkingen genieten van prima onderwijs en zorg. En zodra ze de leeftijd van 21 hebben bereikt, kunnen ze terecht in een dagcentrum of een voorziening. Mooi toch?
Helaas, dit is theorie. De praktijk leert ons dat die doorstroming uiterst moeizaam verloopt. Een aantal van onze kinderen heeft intussen de leeftijd van 21 bereikt en we stellen vast dat er voor hen gewoon geen plaats is. Noch in de voorzieningen noch in de dagcentra. Met andere woorden: we zijn volledig op onszelf en onze familieleden aangewezen.
Daarbij komt nog dat onze kinderen onmogelijk kunnen samenblijven onder de huidige regelgeving. Ze zitten namelijk al jaren samen in het bijzonder onderwijs of gaan al jaren samen naar de scouts of naar een sportclub. Zo hebben ze een hechte vriendschapsband opgebouwd. Het zou zonde zijn die vriendschappen verloren te laten gaan, vooral omdat relaties opbouwen én onderhouden voor onze kinderen niet evident is.
Daarom hebben we als ouders de handen in elkaar geslagen om onze kinderen een warme thuis te bieden. Om dit doel te bereiken hebben we de VZW Think out-of-the-box opgericht”, zegt Filip Peeters in zijn introductie.

Daarna volgde de modeshow van twee maal dertig minuten waarin de kinderen van vzw Think Out of the Box op de catwalk de hoofdrol speelden. (MSL/foto’s MSL-SDW)
 
Meer over het project Think Out of the Box: https://www.thinkoutofthebox.be

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet