Louis Henderyckx en Paula Van Herle zestig jaar getrouwd

Lier: Louis Henderyckx (80) en Paula Van Herle (79) vierden hun zestigjarig huwelijksjubileum. Louis en Paula zijn beiden afkomstig van Lier. Ze leerden elkaar kennen in de toenmalige cinema Belgica, op de laatste rij natuurlijk.  Na vijf jaar traden ze in het huwelijk.
Paula en Louis kregen vier kinderen: drie meisjes Daniella, Anita en Sonia en één jongen Wim. Ondertussen zijn er drie kleinkinderen, Sven, Mike en Jonas. Eén achterkleinkind is op komst.

Louis werkte achtereenvolgens bij garage Gouwy, Henschel in Wilrijk, Ford Tractor, Garage Sleecks en ten slotte twintig jaar bij Van Hool. Op 57 jarige leeftijd ging hij met prepensioen.
Voor haar huwelijk werkte Paula bij confectie Pluim. Na haar huwelijk verzorgde zij het huishouden en zorgde voor de kinderen.

Paula en Louis gingen dikwijls naar hun geliefde bestemming Spanje waar ze heel wat plaatsen bezochten. Ze  hadden ook een caravan in de Ardennen waar ze gedurende twintig jaar bijna elk weekend naar toe trokken.

In haar vrije tijd hield Paula zich graag bezig met breien, haken en kantwerk. Ze verzamelde ook porseleinen poppen. “Op een gegeven ogenblik had ze er wel 137”, zegt dochter Anita. Paula heeft ook aan yoga gedaan.
Louis hield zich bezig met tuinieren. “Ik verzamelde ook oude koffiemolens. Ik heb er ooit zeventig gehad”, zegt Louis. Samen gingen ze graag naar rommelmarkten. Een paar keer stonden ze zelf op een rommelmarkt.
Nu houden ze zich rustig bezig. De zaterdagmarkt en naar de vissers gaan kijken staat op hun programma. Louis gaat ook nog naar Lierse kijken. Regelmatig vullen ze al eens een kruiswoordraadsel in en kijken ze ook al eens TV. Vooral sport draagt hun interesse weg.

Ter gelegenheid van hun zestigjarig huwelijksjubileum ging schepen voor bevolking Rik Pets, het koppel feliciteren namens de stad en het Koningshuis. De stad schonk hen zes centrum bonnen elk ter waarde van tien euro. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet