GrOOte Zondag: een Reuzen gebeurtenis

Lier: De vereniging Reuzen in Vlaanderen vzw (reuzeninvlaanderen.be) houdt op 6 oktober 2019 haar jaarlijkse federatiedag in Lier. Voor die gelegenheid komen reuzen uit heel Vlaanderen op bezoek bij de Lierse reuzen!

De reuzen verzamelen vanaf 13uur op de Grote Markt en laten zich maar al te graag bewonderen, fotograferen ...
Om 14uur doet de nieuwe reus Schrobberbeek zijn intrede begeleid door de Lierse Keersters. Hij beeldt één van de hoofdfiguren uit ‘En waar de ster bleef stille staan’ geschreven door Felix Timmermans. Het Schoolbondtheater brengt een fragment uit dit bekende kerstverhaal. Daarna wordt Schrobberbeek officieel in het bevolkingsregister ingeschreven.

Dat Lier een reusvriendelijke gemeente is, is intussen welbekend. Het plechtige luik van de namiddag wordt dan ook afgesloten met een welverdiende officiële erkenning. De stad ontvangt het plaket van Reusvriendelijke Gemeente uitgereikt door Reuzen In Vlaanderen.

Rond 14.30uur vertrekken de reuzen onder muzikale begeleiding voor een wandeling door de binnenstad. Daarna, om 16.30uur, komen zij opnieuw samen op de Grote Markt om GrOOte Zondag met een wervelende reuzendans af te sluiten. (MSL/archief foto’s MSL-SDW)

Programma
13uur: Grote Markt: Reuzenverzameling
14uur: Grote Markt: Voorstelling en inschrijving nieuwe reus Schrobberbeek, uitreiking plaket reusvriendelijke gemeente  
14.30uur: Reuzenwandeling: Grote Markt, Eikelstraat, Zimmerplein, Felix Timmermansplein, Vismarkt, Mosdijk, Sint-Gummarusstraat, Heilige Geeststraat, Rechtestraat, Grote Markt .
16.30uur: Grote Markt: Reuzendans  

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet