Sonnie Melerowitz toont <emotie>

Lier: In de tuin van het Zimmerpaviljoen opende schepen Rik Verwaest de tentoonstelling <emotie> met werk van Sonnie Melerowitz. Deze tentoonstelling loopt ook in restaurant Marnixhoeve aan de Kesselsesteenweg.

“Ieder werk heeft zijn eigen verhaal. Alles draait om emotie. Ik ben als kind grootgebracht met kunst. Bij mijn grootouders, die begrafenis ondernemer waren, mocht ik de kransen maken. In mijn leven ben ik drie maal met kanker geconfronteerd. Buiten mijn job als psychologe zet ik mij graag in voor projecten voor kankeronderzoek. Dit is nu zo een project tegen kanker, meer bepaald tegen kinderkanker”, zegt Sonnie Melerowitz.

“Alle werken die je ziet, stralen een verhaal uit, geborgenheid, eenvoud, samenhorigheid, vriendschap. De grootste rijkdommen die er zijn zitten in de eenvoud, in de gezondheid, de liefde.
Ik ben net als Felix Timmermans tegen de bekrompenheid, tegen de afgunst. Hij is mijn grote favoriete schrijver vandaar dat hij mij zo erg inspireert. Ik werk met heel veel kleuren en heel veel emotie in de ogen en in de beelden omdat emotie heel erg belangrijk is”, voegt Melerowitz er nog aan toe.  De tentoonstelling loopt tot eind oktober.

Een gedeelte van de opbrengst van de verkoop van deze werken gaat naar het onderzoek naar de oorzaken van neurofibromatose. Het is een dominant erfelijke aandoening die één op de  2500 kinderen heeft. Deze ziekte kent zeer uiteenlopende uitingsvormen die vooral de huid en zenuwweefsel aantast. (MSL/foto’s MSL)

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet