Salons de l’Avenir - Open oproep voor kunstwerken

Lier: Na het grote succes van vorige editie richten de Vrienden van de Academie samen  met de VZW L’Avenirsite voor de tweede maal, van 6 maart 2020 tot 29 maart 2020 , een tentoonstelling in de ruimte van de vroegere fietsfabriek L’Avenir.
Bedoeling is van alle kunstenaars uit Lier en omgeving te stimuleren en motiveren.
Alle disciplines waaronder keramiek, beeldhouwen, fotografie, schilderen e.a. komen aan bod en kunnen ingediend worden.
Een onafhankelijke jury maakt een selectie. Wie geselecteerd wordt kan deelnemen aan de expositie. Werken die verkocht zijn worden niet vervangen, ze blijven hangen gedurende de expo.
Je mag maximum drie werken digitaal binnen sturen. Eén werk kan ook een serie zijn van maximum drie werken en maximum drie referentiewerken. Referentiewerken zijn werken die je niet indient, maar wel even laat zien waar je mee bezig bent.
De werken dienen uiterlijk vóór 16 januari 2020 ingediend te worden bij demol.dirk@skynet.be. Vernisage op vrijdag 6 maart 2020om 20 uur, finissage zondag 29 maart 2020 om 15 uur. (MSL/foto MSL)

Meer informatie: demol.dirk@skynet.be
Facebook: vrienden van de academie SASK

 

 

 

Salons de l’Avenir versie 2’ !Open oproep voor kunstwerken! In te dienen uiterlijk vóór 16/01/2020!!!
In het voorjaar (van 6 maart 2020 tot 29 maart 2020) organiseren de Vrienden van de Academie samen met de VZW L’Avenirsite voor de tweede maal een tentoonstelling in de ruimte van de vroegere fietsfabriek L’Avenir.
Vernissage ➔vrijdag 6/03/2020 Finissage ➔ zondag 29/03/2020

 

 

OPROEP KUNSTENAARS

VRIENDEN VAN DE ACADEMIE ORGANISEREN KUNSTWEDSTRIJD
VOOR ALLE KUNSTENAARS

Na de succesvolle eerste editie, hebben de Vrienden van de Academie voor Schone Kunsten Lier samen met Stijn Verbist van ‘Salon De L’Avenir’ beslist om dit jaar een tweede kunstwedstrijd voor kunstenaars te organiseren. Bedoeling is van alle kunstenaars uit Lier en omgeving te stimuleren en motiveren.
Alle disciplines waaronder keramiek, beeldhouwen, fotografie, schilderen e.a. komen aan bod en kunnen ingediend worden.
Een onafhankelijke jury maakt een selectie. Wie geselecteerd wordt kan deelnemen aan de expositie. Dit is in feite de prijs die hij of zij ontvangt.
Werken die verkocht zijn worden niet vervangen, ze blijven hangen gedurende de expo.
Je mag maximum drie werken digitaal binnen sturen. Eén werk kan ook een serie zijn van maximum drie werken en
maximum drie referentiewerken. (Referentiewerken zijn werken die je niet indient, maar wel even laat zien waar je mee bezig bent).

SELECTIE CRITERIA

Je kunstwerk wordt geselecteerd op basis van kwaliteit, originaliteit en techniek. Kunstenaars bezorgen een korte biografie alsook een portfolio.
De kunstenaar bepaalt de prijs in samenspraak met de verantwoordelijke van vzw L’Avenir en gaat akkoord om 20 percent af te staan aan de vzw. Het transport van en naar de site is op risico van de kunstenaar. De kunstwerken zijn verzekerd tijdens de expositie door vzw L’Avenir.
Kunstenaars worden gevraagd aanwezig te zijn op de vernissage en finissage van de expo waar ze ook worden voorgesteld.

 

MEDIA CAMPAGNE

 

De Vrienden van de Academie voor Schone Kunsten Lier organiseren eveneens een Media Campagne. De uiterlijke datum om de digitale kandidatuur in te dienen is donderdag 16 januari 2020. De uiterlijke datum voor de selectie van de kandidaten is 31 januari 2020.
De expo vindt plaats van 6 maart tot en met zondag 29 maart 2020. Alle leden van de Vrienden van de Academie kunnen deelnemen. Wie geen lid is kan zich inschrijven en 12,50 euro storten op rekeningnummer: BE 83 7765 9094 4915. Met vermelding lidgeld 2019-2020.
Net zoals de eerste editie zal ook nu een onafhankelijke jury een selectie maken.
Veel inspiratie en succes aan alle
kunstenaars. Vergeet niet dat deelnemen alleen al, een grote prijs verdient!

Bertje Warson

 

 

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet