Drink Pink viert voor de vijfde keer feest

Fotoreportage...

Lier: Voor de vijfde keer organiseerde een groepje jonge vriendinnen een evenement in het kader van De Warmste Week.  Ook deze keer gaat de opbrengst van de avond integraal naar een goed doel. Dit jaar kozen de dames voor de Lierse vzw Mondiale Werken. Een vzw die zich inzet voor de integratie van vluchtelingen. 

Voor deze speciale editie werd een deel het jeugdcentrum De Moeve omgetoverd in een Arabische balzaal. Net zoals de vorige edities werden de twee zalen van het Moevement ingericht voor deze fuif. In de grote, roze zaal vond een optreden plaats van de legendarische Straathonden. Daarna zorgden dj’s met commerciële muziek van de jaren 80 tot nu voor sfeer tot in de vroege uurtjes. Het café werd voor een nacht een Arabische tent met muziek van onder andere Radio Martiko (Sfinks). Vrijwilligers van de Lierse Wereldraad zorgden voor lekkere, biologische en fair trade hapjes.  Wie de dresscode van Duizend en één Nacht respecteert, kreeg een gratis consumptie.

Ontstaan
Reeds sinds 2012 richten een groepje Lierse vriendinnen, die zich het Oldskool-team noemen, succesvolle themafuiven in ten voordele van het jeugdhuis De Moeve. Toen in 2015 een van de vriendinnen Anneke Geeraerts de diagnose borstkanker kreeg besloten ze een grote benefiet te houden ten voordele van ThinkPink, een organisatie die meer aandacht vraagt voor borstkanker en wetenschappelijk onderzoek financiert dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt.
Toen Anneke op 29 april 2017 overleed, ze was amper 27 jaar, besloten haar vriendinnen om Drink Pink te blijven verder zetten. Ondertussen steunde ze al Pink Ribbon, Kom Op Tegen Kanker en het Kinderkankerfonds. Als goed doel kozen ze dit jaar een organisatie die niets met kankerbestrijding te maken heeft namelijk de lokale vzw Mondiale Werken, die hulp biedt aan vluchtelingen.
(MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet