Theater Clan speelt “IJskoud” van Bryony Lavery in Belgische première

Lier: Op 29 en 30 november en op 5, 6 en 7 december 2019 speelt theater gezelschap Clan het stuk “IJskoud” van Bryony Lavery in Belgische première in zaal Marollen Bril 6 in Lier. De originele titel,
Frozen, werd met toestemming van de auteur gewijzigd in IJskoud. Dit om enige verwarring met Disney titel “Frozen” te voorkomen. Beide stukken hebben niets met elkaar te maken en mikken op een ander doelpubliek.

“Het toneelstuk ‘Frozen’ van de Britse auteur Bryony Lavery is een waar prijsbeest. De tekst werd bekroond met de ‘TMA best play award’ en de ‘Eileen Anderson Central Television award’. De Broadway-productie sleepte maar liefst vier Tony-nominaties in de wacht. Toch werd dit stuk in België nog nooit opgevoerd. Dit is echt onbegrijpelijk. Het is een onwaarschijnlijk krachtige psychologische thriller. Toen ik de tekst voor het eerst las, klikte er iets. Deze tekst moest en zou ik op de planken brengen", vindt regisseur Ronny de Jonghe.

“Een verhaal over het ondraaglijke. Over verdriet, pijn, wraakgevoelens, accepteren en vergeving. Het speelt zich af in eind vorige eeuw Engeland en begint in monologen, waarbij seriemoordenaar Ralph Wantage, Nancy Shirley moeder van een vermoord meisje en de New Yorkse psychiater Agneta Gottsmund, elk zijn of haar kant van het verhaal laten zien. De drie levens kruisen elkaar langzaam en veranderen geleidelijk de betrokkenen. Actie en reactie zorgen er voor dat de ijzige kou alle drie de personages in hun gevoelswereld binnendringt. Wie bevriest en wie ontdooit?”, vertelt de regisseur nog. (MSL/foto’s theater Clan)
Tickets en info www.theaterclan.be

 

Dit artikel delen op social media

Tweet