Fotoclub DiaFo opent 41ste tentoonstelling

Fotoreportage...

Koningshooikt: In ‘De Jutteneer’ opende fotoclub DiaFo zijn 41ste jaarlijkse tentoonstelling.
De voorzitter verwelkomde de genodigden en de talrijk opgekomen leden. “2019 zal herinnerd worden als een werkjaar waarin we vier nieuwe leden mochten verwelkomen, met nieuwe inzichten en een andere kijk op de fotografie en diversiteit in de onderwerpen . Dat zal de trouwe bezoeker van ons salon al gemerkt hebben bij het bekijken van de foto's aan de panelen of straks bij de digitale geprojecteerde beelden ook kunnen waarnemen zowel in kleur als monochroom”, zegt de voorzitter.
Verder handelde hij over de evolutie in de fotografie.
Schepen Annemie Goris opende de tentoonstelling. “Vanavond staat de fotografie als kunstdiscipline centraal met de fotograaf als 'kunstenaar'. Fotografie is een bijzonder medium. Ze biedt technisch de mogelijkheid om een exacte registratie van de werkelijkheid te doen. Dat is een objectief gegeven. Daarnaast is er de persoon van de fotograaf, die door de lens kijkt naar die werkelijkheid met 'zijn eigen ogen'. Die blik is altijd gekleurd door persoonlijke ervaringen. Dat is een subjectief gegeven. Combinatie van beide levert boeiende werken, zoals ook de foto's die hier vanavond te zien zijn.”

Na de toespraken werden de trofeeën van het werkjaar 2019 uitgereikt.  
Voor foto gingen de prijzen naar: Julien Huysmans, Davy Vekemans en Bernard Huismans.  
Voor geprojecteerde beelden werden Julien Huysmans, Gerda Fierens en Jan Leys gelauwerd.

Tot slot werden de aanvaarde digitale werken geprojecteerd. Nadien volgde nog een receptie aangeboden door DiaFo. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet