Nieuwe ‘Sporthal Stadspark’ officieel geopend

Fotoreportage....

Lier: Burgemeester Frank Boogaerts en Ivo Andries, schepen voor sport openden de nieuwe sporthal die gelegen is naast het Atheneum Campus Arthur Vanderpoorten.

“De nieuwe sporthal zal geschikt zijn voor alle belangrijke zaalsporten op competitieniveau: zaalvoetbal, basketbal, volleybal en badminton en zal tijdens de schooluren gebruikt kunnen worden door de school zelf die hierdoor haar studierichting lichamelijke opvoeding en sport verder zal kunnen ontwikkelen.
De bouw van dit sportcomplex is dus duidelijk een win-win situatie voor zowel de scholengroep als voor de Stad Lier”, zegt schepen voor sport Ivo Andries. Verder bedankte hij nog iedereen die aan het project meewerkte.

“Officieel ontving deze nieuwe infrastructuur de naam ”Sporthal Stadspark”  maar ik zou liever  spreken over het   “Sportpaleis  Stadspark “. Want beste aanwezigen, wat hier is neergezet is niet zo maar een doordeweekse rudimentaire sporthal, neen dit is een sportpaleis waarmee Lier terecht mag pronken. De  uitrusting van deze zaal is er één van de bovenste plank met de modernste  technische snufjes. Beter kan niet. We kunnen niet alleen pronken met deze realisatie, maar het zullen vooral de gebruikers ervan zijn die kunnen profiteren en genieten van de hoog kwalitatieve uitrusting en afwerking. De toeschouwers zullen dan weer met volle teugen kunnen genieten van de sportieve prestaties op de schitterende tribune”, zegt burgemeester Frank Boogaerts.

“Het Schepencollege heeft in deze realisatie zeer grote investeringen gedaan. Er zijn overeenkomsten gemaakt met de sportclubs voor het gebruik van de zalen. Hetzelfde gebeurde met de school voor het gebruik ervan overdag . Ik durf hier gerust spreken over een schoolvoorbeeld van overleg en participatie en een ideale win-win situatie voor iedereen.”

“De sporthal is geschikt voor zaalsporten op competitieniveau zoals zaalvoetbal, basketbal, volleybal en badminton. Een moderne tribune biedt plaats aan driehonderd toeschouwers. Er zijn zes grote en twee kleine kleedkamers en twee kleedkamers voor scheidsrechters voorzien. We kozen hier niet voor grote luxe, dat hoeft ook niet, zolang ze maar comfortabel zijn”, zegt sportfunctionaris Michel De Herdt tijdens een korte rondleiding.
De realisatie van deze sporthal, van eerste spadesteek tot nu, heeft zeventien maanden geduurd. Ze werd volledig gefinancierd door de stad en koste om en bij de 3,5 miljoen euro. (MSL/foto’s MSL-SDW)

 

 

 

Dit artikel delen op social media

Tweet